fizmati.lv forums

Pilnā versija: Darba piedāvājums
Jūs pašlaik aplūkojat satura saīsināto versiju. Skatīt pilno versiju ar atbilstošu noformējumu.
Lapas: 1 2
Jautājiens uzcītīgam bet ne sevišķi izlepušam vismaz trešā kursa fizmatu studentam: vai negribi stabilu darbiņu??
Es pametu šo s*** valsti, bet žēl, ka mani pusmācītie berrrneļi paliek pusmācīti, un trejkursnieks tomēr ir labāks par apaļu neko.
Pamatskolas klases paņems cita skolotāja, bet vidusskolas klasēs vajag kādu, kas uzņemās pavilkt. Saudzējošu režīmu (iesākumā) garantēju, aizlikšu labu vārdu pie mācību daļas, palīdzēšu arī ar stundu materiāliem, padomiem, varu pat pāris reizes atnākt palīgā stundas laikā, ja ar kādu klasi neveidosies kontakts tik labi kā cerēts. Būs divas desmitās, trīs vienpadsmitās un divas divpadsmitās.
Alga maziņa, kā jau skolotājam, bet skola nav slikta, laboratorija tīri nekas nokomplektēta un skolnieki nav tie ļaunākie. Darbs Ķengaragā ar 15 trolejbusu vai 7 tramvaju. Intereses gadījumā raksti lūdzu uz janis_59@inbox.lv
A ko jāmāca? Very Happy
Droshi vien fizika, ja jau shajaa foruma sadaljaa " Dabaszinātnes » Fizika" ielikts.
Fizika protams. Bet ja spēj, tad nebūtu arī par ļaunu astronomija 2 stundas nedēļā.
(18.11.2009 18:05 )Obsis rakstīja: [ -> ]Es pametu šo s*** valsti, bet žēl, ka mani pusmācītie berrrneļi paliek pusmācīti, un trejkursnieks tomēr ir labāks par apaļu neko.

Nav labi tā izteikties par savu valsti.
man liekas, ka fiziku skolaa var maaciit tikai tas kas maacaas pedagigiskajaa fizikaa tas ir taadaa kuraa peec pabeigshanas dod arii pedagokisko diplomu, bet parastajiem FizBakiem nav tiesiibu maaciit skolaas
Jā teorētiski ir jābūt klāt pedagoģiskajam, taču svarīgāk lai kāds vispār to māca. Šobrīd ar fizikas skolotājiem ir pašvakāk cik zinu. Bez tam arī fizbaks var paņemt c daļās klāt pāris pedagoģiskos priekšmetus un ne tikai strādāt, bet arī drīkstēt strādāt skolā.
Ah, skolotāj! Sad

Ko mēs bez Jums darīsim? Sad
Man tak jābeidz 12 klase!
Un, ja neatnāks cits skolotājs/a?? Negribu pat par to domāt!

Un arī astronomija neviens nemācīs Sad

Paldies,ka tomēr cenšaties mūsu labā, sameklēt kādu citu pasniedzēju..

Jācer, ka kāds tomēr atnāks Jūsu vietā.
Kaut gan būtu labāk, ja Jūs paliktu! Bet nu, zinu Jūsu viedokli, par palikšanu!

Ceru, ka Jums ies labi, bez skolotāja darba! Smile

Mēs Jūs neaizmirsīsim! Wink
Drīkst jautāt, kāds tad īsti ir iemesls pamest valstu, un ja tiešām nav žēl - kas sagaida tai otrā pusē sētai - ir plānots strādāt vnk kaut kur, vai tiec pārpirkts kādā normālā veidā savā profesijā?
(20.11.2009 00:14 )Toms Beinerts rakstīja: [ -> ]Drīkst jautāt, kāds tad īsti ir iemesls pamest valstu, un ja tiešām nav žēl - kas sagaida tai otrā pusē sētai - ir plānots strādāt vnk kaut kur, vai tiec pārpirkts kādā normālā veidā savā profesijā?
Kamēr par 2,7 slodzēm varēja nopelnīt ap tūkstoti, tikmēr manu banku apmierināja mans kredītdzēšanas temps. Un pats esmu pieticīgs, tāpēc netiecos pēc divreiz lielāka atalgojuma, ko varētu dabūt kā speciālists nevis sklotājs un pasniedzējs Latvijā, vai pēc tām 68 000 mārciņām gadā, ko TUR saņem man analoģiskas kvalifikācijas cilvēki. Galu galā neesmu zaudējis savu vislatvijas līmeņa eksperta statusu, nāca arī haltūriņas, un ne mazums.
Diemžēl ar šo septemberi mana alga izteiksmē uz rokas ir nokritusies skolā 6,5 REIZES, Universitātē nokritusies tuvu pie simts reizēm (paši zināt kā ir ar ieilgušajiem piespiedu bezalgas atvaļinājumiem, kas gan neliedz nākt uz darbu un strādāt bez samaksas), un haltūras bija saistītas ar jaunu uzņēmumu darba novērtēšanu - un tādu šobrīd Latvijā NAV VISPĀR.

Respektīvi mana banka man uzstādīja ultimātu - vai nu pelnīt iepriekšējā līmenī vai senču īpašumu izūtrupēšana (galu galā to GARANTĒ LIKUMS, ka algu NEVAR samazināt tiesiskā valstī, jo likums, tai skaitā Latvijas likums, to atzīst PAR NOZIEDZĪGU RĪCĪBU) - piedod jaunais censoni, kas man aizrāda, ka nav labi slikti izteikties par valsti, bet par noziedznieku pārvaldītu noziedzīgu valsti ir noziedzīgi KLUSĒT, ka tā ir noziedzīga, nevis kolaboracionēt ar to. Genocīds taču ir noziegums vienmēr un visur, un tieši tā sauc to, ko ar tautu dara mūspasaules varenajie Tepat Latvijā. Un pašas izdotu likumu nepildīšana tāpatās ir noziegums, par ko tajās valstīs, kuras ir jēga rakstīt ar lielo burtu, atdod zem tribunāla. Ticu, ka tāds brīdis pienāks arī te.

Vārdu sakot pēc dažām dienām mani izceļošanas dokumenti būs gatavi, tiesa vispirms manos nolūkos ietilpst šitos nagu maucējus mazliet noslaukt - mans bezdarbnieka pabalsts būs ievērojami lielāks par patlabanējo bada algu. Tāpēc speciālists ar trim augstākajām izglītībām, maģistra un bez sekundes doktora grādu paņem savu ģimeni, iedzīvi, un dodas tur, kur viņu pārpērk. Tur manus diplomus pielīdzina, darbu specialitātē (manā gadījumā pēc izvēles vienā no) garantē, kas vien nozīmē algu pareizā lielumā, lai savu uz 25 gadiem ņemto kredītu varētu nodzēst dažos gados, turklāt 6 gradāciju zinātnieku klasifikācijā es sanāku otrās kategorijas; bez kripatas, lai būtu pirmās klases zinātnieks. Gan pāris gados būs arī tas. Ja man ir ko žēl - tas ir ŠO VALSTI, kurā paliks tikai tie, kas nevar un nezin un nespēj neko - aci pret aci ar saviem kaklakungiem.

Cita starpā, aizvakar Madridē, kur manis kā LU attiecīgā ZPI pārstāvja ražotais produkts bija vienīgais unikālais savā jomā un pieprasīts pasaulē, prasīju savam kolēģim spānim, kāpēc Spānija nav bagātāko ES zemju skaitā - atbilde - `tāpēc, ka mums kopš Franko nāves ir neticami korumpēta valdība`. Diemžēl Latvijā tieši tāpat - turklāt jo vairāk kāds ir nozadzis, jo lielākas izredzes, ka kārtējos buldozerus, šķībos smaidiņus, ruksīšus un citus, kas nāk sakārtot valsti, ievēlēs atkal. Un tā kā es viņus bez ieročiem rokās apstādināt nevaru, tad es aizeju, jo ķurķim no manis mazs labums. Ja Latvijai mani nevajag, kaut kā gan jau iztikšu. Bez dzimtenes pasaulē ir daudz cilvēku, tas ir sāpīgi dzīvot bez, bet nav mirstama vaina.

Bet te forumā palikšu, ja piecietīsiet. Kaut vai, lai neaizmirstu Latviešu valodu. Ja izmēzīsiet Augeja staļļu mēslaini, tad vismaz pensijas gados varēšu atgriezties.
Sākumā Tevi gribēju gandrīz nodi*st par valsts pamešanu, bet tik konstruktīvu spriedumu sen nebiju dzirdējis.

Veiksmi parādu dzēšanā, prātu turpmāk jaunu ņemšanā un drosmi atgriezties!
nezināju ka Obsis ir skolotājsVery Happy
bet, jaa, visu viņš apraksīja loti pareizi, un atliek tik novēlēt veiksmi ārzemēs.
P.S. ljoti interesee kaadas tad ir taas 3 augstaakaas izgliitiibas
Moodle ar vairs nestrādā. Bija foršs fizikas resurss Sad
1) Moodlei piemetās vīruss (Linux vidē!!!) un esmu apsolījies, ka tikko kā Ziemsvētku brīvdienās mans kolēģis datorists veiks migrāciju uz skolas jauno serveri un tad ieinstalierēs jaunāko Moodle versiju, tā neskatoties uz darba attiecību neesamību atjaunošu servera saturu. Tā ka gan jau būs atkal. Vai lietos - tas gan ļoti atkarīgs no jaunā skolotāja. Izrādās, daudzi simti Moodle serveri pasaulē cietuši no šī vīrusa. Arī LU serveris būtu jāatjauno, jo versijai nav rezistences - vo būs joki ja nobruks māc gada vidū....
2) Vispār es esmu godīgs padomju inžnieris ar specializāciju elektronikā kam diplomā rakstīts - inžiner - fizik s pravami predpodavaķ v visših i sredņih utt utt. Kad aizgāju no Ministrijas (ne izglītības bet augsto tehnoloģiju jomā tiesībsargājošajā), kur biju izaudzis par Latvijas vienīgo vadošo speciālistu savā laukā, tad uz skolu devos tāpēc ka tobrīd tas nozīmēja man algas trīskāršošanos. Mūsdienu Latvija nekad nav cienījusi savus stutētājus. Tad biju satraucies, ka mazos jau mācīt nedrīkstu, bet izrādījās, ka virzienā uz leju tiesības pagarinās automātiski. Tāpēc no astotām līdz divpadsmitām tie ir manējie. Kad ar sākuma stresiem biju ticis garām, paralēlajā darbavietā paņēmu vairākus speckursus maģistrantiem, un tobrīd arī par to lasīšanu un jo sevišķi sagatavošanu varēja saņemt ittin labi. Man veicies, ka darba pieredzē man simt un viena specialitāte, sākot ar vides risku novērtējumu un modelēšanu, trokšņa, vibrāciju un gaisa piesārņojuma modelēšanu, instrumentu būvi un dažādiem fizikāliem pētījumiem (vairākos ZPI LU sistēmā), un pat ir bijis SIA direktora posms manā dzīvē, tagad arī paidagoģiskais darbs - patiesībā nekad neesmu nožēlojos, ka esmu pabeidzis pirmo videni un sekojoši fizmatus - to novēlu arī Jums. Lai arī mans MSc grāds ir vides zinātnēs un menedžmentā - tas nav garlaicīgs - bet peļņu gan praktiski nenes - ņemiet to vērā izvēloties nākamo specialitāti. Kad mācījos pedagoģiju kā sīku bet obligātu speckursiņu - domāju - nu ŠITĀ gan man NEKAD dzīvē nebūs vajadzīga. Un kļūdījos. Jo nekad nesaki `nekad`. Iesaku tagadējos laikos studējošiem pieķert to priekšmetu kaut vai kā C kursu, jo tad Jums būs par vienu spēcīgu glābšānas riņķi vairāk dzīvē - laiki mainās, un jo vairāk Jums durvis NAV slēgtas, jo lielākas manevru iespējas. Tas stipri noder... Bet doktora grādu tomēr taisu fizikā, tas ir kudī pārāks par citiem (arī ņemiet vērā). Ek žēl, izmeta par laikā neuzrakstīšanu. Bet vēl nav zaudēts, vienkārši jāuzraksta un jānodod nedaudz piemaksājot to skādi. Un izskatās, ka jaunajā dzīves valstī LU izziņu par doktorantūras kredītpunktiem nesmādēs.
(18.11.2009 22:27 )Goldmember rakstīja: [ -> ]man liekas, ka fiziku skolaa var maaciit tikai tas kas maacaas pedagigiskajaa fizikaa tas ir taadaa kuraa peec pabeigshanas dod arii pedagokisko diplomu, bet parastajiem FizBakiem nav tiesiibu maaciit skolaas

Skolā var mācīt arī bez pabeigtas (pamestas) augstākās un arī bez pedagoģiskās. Ja direktors piekrīt un pamato nepieciešamību, ministrija var akceptēt, bet tikai uz vienu gadu, ar nosacījumu, ka vieta tūlīt jāatbrīvo atnākušajam kandidātam, kas atbilst prasībām. Protams, ka šādos gadījumos neviens neuzrodas, ja jau reiz bija tāds deficīts, ka bez īsti derīgiem papīriem ņēma. Smile Pēc gada jāuzrāda progress - jāturpina (jāatsāk) studēt, vai jākārto pedagoģiskā, citādi noteikti izmetīs. Skola gan, diemžēl, vairs nav pievilcīga darba vieta.

Piemēram, Igaunijā šogad neatlaida un arī turpmāk neatlaidīšot nevienu valsts darbā strādājošo. Reformu, kur tika ievērojami optimizēts darbinieku skaits, igauņi veica pirms pieciem gadiem, bet krīzes dēļ algas samazināja tikai par 5..10%. Tagad krīze ir visur un jāturas pie esoša darba, ja vien iespējams, bet paies gads, divi un citas valstis sāks attīstīties... Latvijā nekā laba nebūs vēl 5..6 gadus. Pagaidām nekur nebēgu, bet arī tā teikt neiesakņojos Latvijā. Savus eksperimentus ( http://www.2v.lv/exper/ ) jau pašlaik šad tad demonstrēju Igaunijā un nav gluži tā, ka neko neprotu pateikt igauniski. Bez valsts darba zinātnē (šogad algas piemaksā vācieši, jo finansējumu zinātnei kā zināms samazināja, lai neteiktu skarbāk), fizikas eksperimentu demonstrējumi man ir būtisks papildus ienākumu avots un Latvijā pieprasījums pēc tiem pašlaik vairs nav tik liels kā agrāk, maigi sakot...
Lapas: 1 2
Atsauces saites