(20.11.2009 00:14 )Toms Beinerts rakstīja: [ -> ]Drīkst jautāt, kāds tad īsti ir iemesls pamest valstu, un ja tiešām nav žēl - kas sagaida tai otrā pusē sētai - ir plānots strādāt vnk kaut kur, vai tiec pārpirkts kādā normālā veidā savā profesijā?
Kamēr par 2,7 slodzēm varēja nopelnīt ap tūkstoti, tikmēr manu banku apmierināja mans kredītdzēšanas temps. Un pats esmu pieticīgs, tāpēc netiecos pēc divreiz lielāka atalgojuma, ko varētu dabūt kā speciālists nevis sklotājs un pasniedzējs Latvijā, vai pēc tām 68 000 mārciņām gadā, ko TUR saņem man analoģiskas kvalifikācijas cilvēki. Galu galā neesmu zaudējis savu vislatvijas līmeņa eksperta statusu, nāca arī haltūriņas, un ne mazums.
Diemžēl ar šo septemberi mana alga izteiksmē uz rokas ir nokritusies skolā 6,5 REIZES, Universitātē nokritusies tuvu pie simts reizēm (paši zināt kā ir ar ieilgušajiem piespiedu bezalgas atvaļinājumiem, kas gan neliedz nākt uz darbu un strādāt bez samaksas), un haltūras bija saistītas ar jaunu uzņēmumu darba novērtēšanu - un tādu šobrīd Latvijā NAV VISPĀR.
Respektīvi mana banka man uzstādīja ultimātu - vai nu pelnīt iepriekšējā līmenī vai senču īpašumu izūtrupēšana (galu galā to GARANTĒ LIKUMS, ka algu NEVAR samazināt tiesiskā valstī, jo likums, tai skaitā Latvijas likums, to atzīst PAR NOZIEDZĪGU RĪCĪBU) - piedod jaunais censoni, kas man aizrāda, ka nav labi slikti izteikties par valsti, bet par noziedznieku pārvaldītu noziedzīgu valsti ir noziedzīgi KLUSĒT, ka tā ir noziedzīga, nevis kolaboracionēt ar to. Genocīds taču ir noziegums vienmēr un visur, un tieši tā sauc to, ko ar tautu dara mūspasaules varenajie Tepat Latvijā. Un pašas izdotu likumu nepildīšana tāpatās ir noziegums, par ko tajās valstīs, kuras ir jēga rakstīt ar lielo burtu, atdod zem tribunāla. Ticu, ka tāds brīdis pienāks arī te.
Vārdu sakot pēc dažām dienām mani izceļošanas dokumenti būs gatavi, tiesa vispirms manos nolūkos ietilpst šitos nagu maucējus mazliet noslaukt - mans bezdarbnieka pabalsts būs ievērojami lielāks par patlabanējo bada algu. Tāpēc speciālists ar trim augstākajām izglītībām, maģistra un bez sekundes doktora grādu paņem savu ģimeni, iedzīvi, un dodas tur, kur viņu pārpērk. Tur manus diplomus pielīdzina, darbu specialitātē (manā gadījumā pēc izvēles vienā no) garantē, kas vien nozīmē algu pareizā lielumā, lai savu uz 25 gadiem ņemto kredītu varētu nodzēst dažos gados, turklāt 6 gradāciju zinātnieku klasifikācijā es sanāku otrās kategorijas; bez kripatas, lai būtu pirmās klases zinātnieks. Gan pāris gados būs arī tas. Ja man ir ko žēl - tas ir ŠO VALSTI, kurā paliks tikai tie, kas nevar un nezin un nespēj neko - aci pret aci ar saviem kaklakungiem.
Cita starpā, aizvakar Madridē, kur manis kā LU attiecīgā ZPI pārstāvja ražotais produkts bija vienīgais unikālais savā jomā un pieprasīts pasaulē, prasīju savam kolēģim spānim, kāpēc Spānija nav bagātāko ES zemju skaitā - atbilde - `tāpēc, ka mums kopš Franko nāves ir neticami korumpēta valdība`. Diemžēl Latvijā tieši tāpat - turklāt jo vairāk kāds ir nozadzis, jo lielākas izredzes, ka kārtējos buldozerus, šķībos smaidiņus, ruksīšus un citus, kas nāk sakārtot valsti, ievēlēs atkal. Un tā kā es viņus bez ieročiem rokās apstādināt nevaru, tad es aizeju, jo ķurķim no manis mazs labums. Ja Latvijai mani nevajag, kaut kā gan jau iztikšu. Bez dzimtenes pasaulē ir daudz cilvēku, tas ir sāpīgi dzīvot bez, bet nav mirstama vaina.
Bet te forumā palikšu, ja piecietīsiet. Kaut vai, lai neaizmirstu Latviešu valodu. Ja izmēzīsiet Augeja staļļu mēslaini, tad vismaz pensijas gados varēšu atgriezties.