Nevaru noturēties neiespamojot...
Pirmkārt ir jāapzinās tas, ka DF SP ir organizācija kas nekad nav strādājusi. Jebkurā gadījumā pirmais uzdevums būs kopīgi izlemt kā šī organizācija "izskatīsies" - kādi būs reglamentējošie dokomenti, kāda būs struktūra utt. Šīs lietas noteikti aizņems laiku un kavēs cēlo ideju realizēšanu. Tieši tāpēc saraksts "Default" jau ir uzsācis galvenā dokomenta - statūtu - projekta izstrādi. Līdz ar vēlēšanu rezultātu izziņošanu, tas tiks izsūtīts visām partijām, kas būs iekļuvušas iekš DF SP sastāva, lai dotu iespēju to redzēt visiem pārstāvjiem un izteikt savus komentāru, ieteikt labojumus utt. Šādā veidā ceram saīsināt nepieciešamo birokrātisko procesu, lai pēc iespējas ātrāk varētu izvirzīt pārstāvjus visām organizācijām, kur tas nepieciešams (LU SP, fakultātes dome, u.c.).
Tālāk par to, kas šajā forumā jau sarakstīts.
Madars rakstīja:Tagad par mūsu sarakstu. Laikam apgalvojums par aizbiedēšanu attiecās uz manu vēstuli LUSPam ar saviem apsvērumiem par atsevišķu DF SP rīkošanu. Piekrītu, ka tā varēja radīt nepareizu iespaidu par DFMFSP vienotību (biedri, kas runā pretēji kopējiem SP lēmumiem) un retrospektīvā raugoties varbūt otrreiz to nebūtu rakstījis.
Vispirms domā un tad dari, nevis otrādi

Jau klātienē tev skaidroju savu nostāju šajā jautājumā. Ir saprotami ka cilvēku viedoklis var atšķirties, taču uzņemoties dalību kādā organizācijā tavs pienākums ir darboties saskaņā ar tās lēmumiem. Neko nebūtu iebildis, ja tu savu vēstuli būtu parakstījis kā DF students, kautvai salavecis, bet ne kā SP biedrs. Padomā kā tu grauj šīs organizācijas tēlu uz āru parādot tās iekšējo nevienprātību.
Doktors Streindžlovs rakstīja:Neesmu Uzvaras partijas biedrs un tāpēc nezinu precīzi, kādā virzienā šie ļaudis darbosies, bet zinu, ka Viesturs Kavacs ir ļoti aktīvi pro-datoriski noskaņots, un Gatis Jermacāns arī nerada iespaidu, ka fizmati viņam būtu ļoti mīļi. Andas Beriņas un Jāņa Kalēja uzskatus, diemžēl, nezinu, bet visticamāk tie ir līdzīgi. Kas laikam nozīmē, ka šie cilvēki vēlas virzīt DF SP prom no apvienošanās un varbūt arī sadarbības kā tādas ar FMF SP.
Nemaz neceru, ka visi būs "fizmatu draugi". Taču kategoriski iebilstu pret cilvēkiem kas uz sp nāk lai izbīdītu kautko savu. Vienalga kādā formā, bet mūsu pašpārvaldies viens no uzdevumiem ir veidot sadarbību ar FMF SP - tā studenti izteicās un mēs nedrīkstam to ignorēt. Arī mūsu sarakstā ir cilvēki, kas vēlas pilnībā šķirtu DF SP, bet visi saprot ka kautkādas sadarbības iespējas ir jāmeklē, diskutēt varam cik šai sadarbībai ir jābūt ciešai un kādā formā.
Šodien dzirdēju arī par interesantiem izteikumiem no kāda šīs partijas biedra - nu ja ļaunākajā gadījumā mani ievēlēs, tad varēšu jau izstāties. Uzreis saku, ka šis līdz manīm nonāca pa "viena tante teica" ceļu, tāpēc nevaru garantēt, ka tā ir taisnība. Taču ja tā ir, tad izsaku nožēlu ka ir cilvēki kas kandidē "prikola" pēc.
Vēlēšanu Vērotājs rakstīja:Vēl šajā pasākumā ievēroju - visas LU fakultātes sevi identificēja ar karogiem un zīmēm ar fakultāšu nosaukumiem. Bet sākumā gan FMF gan DF bija neredzami Sad FMF gan vienu brīdi plivināja pa gaisu oranžu meiteni, bet tas arī viss... Vēlāk gan uzradās arī identificējošās zīmes un šajā sakarā +1 un -1 tieši saraksta "default" pārstāvim. +1 tāpēc ka viņš pamanot šo identifikācijas problēmu sagādāja jau minētās zīmes (abām fakultātēm). -1 tāpēc, ka DF zīmi pameta savvaļā, bet pats stājās FMF studentu priekšgalā nesot FMF identificējošo zīmi... Kas tas par fakultātes studentu pārstāvi, kas pamet savus pārstāvāmos studentus, lai dotos pie citas fakultātes?
Njā par šo zīmju atgādāšanu uzņemos vainu uz sevis - tā nu sagadījās, ka zināju par to atrašānās vietu un varēju to ātri nokārtot. Uzņemos vainu arī par nopelnīti "-1", bet tā nu ir sagadījies ka vēljoprojām esmu FMF SP biedrs kamēr tur nav ievēlēta jauna pašpārvalde, tāpēc būšanu tur neuzskatu par tik ļaunu. Bezt tam sakritības pēc DF zīme no manis ātri pārgāja citu DF studentu rokās un bariņš FMF SP pasniedzēju noķēra mani ar FMF zīmi rokā sun nostādīja sev priekšā
Lai nu kā - šis gājiens nebija ar mērķi izrādīties kkādiem studentu grupējumiem, bet vienoties studentiem pret izglītības "iznīcināšanu".
MartinsZviedris rakstīja:Manuprāt, aktuālākais jautājums varētu būt par šī formējuma vadīšanu. Kaut kā neredzu daudz personību kandidātu sarakstos, kas gribētu un varētu to vadīt.
Sarakst "Default" par spējīgāko "šī formējuma vadītāju" uzskata savu līderi Uģi Lazdiņu. Viņš ir ne tikai labākais kandidāts, bet ira arī patiešām labs kandidāts. Sīkāka Uģa labo īpašibu uzskaite šoreiz nesekos
TomsBergmanis rakstīja:FMF SP principā darbojos tikai viena iemesla dēļ, kuru nevienam nekad neesmu slēpis - vēlējos veicināt DF dibināšanu, kad fakultāte bija dibināta mana funkcija organizācijas ietvaros šķita nebūtiska, taču iesniegumu par aiziešanu iesniedzu vēlāk, kad par savu limitēto iespēju brīvību biju pārliecinājies empīriskā ceļā.
Laba attieksme - eju un kapāju savu ideju iekš organizācijas kurai jāpārstāv studentu intereses, pajāt par to ka vairums studenti domā pilnīgi pretēji tev.... Amazing motivācija. Aicinu vēlētājus atcerēties šo kad balsosiet par sev vēlamajiem
studentu interešu pārstāvjiem (nevis personīgo interešu pārstāvjiem).
Madars rakstīja:Been there, done that Wink
No mūsu saraksta gan cilvēki ir gatavi darboties jebkurā gadījumā iebalsos vai nē. Tas gan nenozīmē, ka nevajag par mum nebalsot - kāds vēl apvainosies un pārtrauks savu darbību
Tagad par Toma iemeslu neapmeklēt gājienu.
Pilnīgi piekrītu tam, ka izglītības sistēma nav īsti ok mūsu valstī. Daudzās attīstītajās valstīs ir apmēram tā: ~60% vidējā speciālā, 20% augstākā, 20% liekēžu. Manuprāt tā būtu pareizāk. Ka piemēru parasti minu - mums vajag vienu džeku kurš izgudro foršo urbi un 100 džekus kas vairumā viņus ražo, nevis otrādi. Taču Latvijā ~80% tiecas pēc augstākās izglītības. Pieļauju, ka tik tālu mūsu domas sakrīt.
Problēma ir tajā, ka šobrīd valstī ir katastrofāli zemā līmenī vidējā speciālā izglītība. Mani vecāki ir strādājuši vidējās speciālās izglītības iestādē un arī pats esmu to darījis, tāpēc zinu cik tuvu analfabētismam mēdz būt šo skolu audzēkņi.
Lai šo situāciju mainītu nepieciešams pakāpeniski noņemt augstākajai izglītībai un pielikt vidējai speiālajai. Taču tam nepieciešami daudzi gadi. Sabiedrības liela daļa (vismaz ar kuriem esmu saskāries es) uzskata ka vidējo speciālo izglītību iegūst tikai muļķi un ja gribi būt normāls un saņemt normālu algu, tad jāiet uz augstāko. Šādu domāšanu nevar izskaust ne vienā ne divos gados, tam būtu vajadzīgi vismaz 10 gadi (manuprāt).
Noņemot naudu augstākajai izglītībai esošie skolnieki var palikt pusratā - studijas ir palikušas pārāk dārgas un uz vidējo speciālo nav jēgas iet... Bez tam - vidusskolu iekš LV drīkst pabeigt tikai 1x. Ko darīt tiem, kas jau tagad sēž vidusskolās? ne viņai speciālā izglītība ne iespēja studēt. Tā rodas liekēži pret savu gribu...
Ja redzi problēmu, domā risinājumus un atceries - risinājums, kas rada citas problēmas nav risinājums! Jādomā uzpriekšu!
Ar cieņu,
Mārtiņš Bisenieks
Saraksts Default -
def.id.lv
(02.12.2009 18:31 )Mezha_lauminja rakstīja: Par simboliku runaajot:
1) manupraat, par lieku tiek ignoreets televizorveida simbolinjsh, kas agraak piemita datorikas nodaljai - vinju cilveeki jau vismaz pa druskai paziist;
2) man sirdij daudz tuvaaks ir mans fizmatu kreklinjsh.
Par priekshveeleeshanu agjitaaciju runaajot
- nu tieshaam nekaa interesantaaka par fakultaates simboliku?! to tak iedomaatos jebkura partija neatkariigi no nosaukuma.
1.nekur nav teikts, ka televizora simboliņš netiks izmantots
2.nekur nav teikts ka šis krekliņš ar vai bez izmaiņām nevar kļūt par simboliku. Personīgi man arī viņš ir sirdij tuvs
par aģitāciju - ceru ka mana pēdējā posta sākums jau liekas tev interesantāks

Varu pateikt, ka sarakstam Default ir vēl daudz labu ideju, bet šobrīd, diemžēl, tās tikai iegūst formulējumu uz papīra. Līdzko tas būs līdz galam noformolēts tā tas tiks ielikts arī šeit
P.S. atvainojos par doublepost - kad sāku rakstīt iepriekšējo, tad vēl nebija radies, tas uz ko atbildu tagad.
Ar cieņu,
Mārtiņš Bisenieks
Saraksts Default -
def.id.lv