Šesgadnieki saprot vienu ciparu aiz komata lieliski, bet divus grūti, tapēc ieskenēju lineāla reizināšanas/dalīšanas skalu un izdzēsu "liekās" iedaļas. Palielināju no 25 līdz 40cm skalu, kas ir no 1 līdz 100. Izdrukājot pat uz cieta papīra rodas ~1mm kļūda, turklāt pati kļūda mētājas (nav lineāra). Zinu, ka printeris staipa papīru, jo uz plāna kļūda ir ~1.5mm, bet neesmu drošs, ka arī skenējot uz manā gadījumā 600DPI neradās kļūda. Varbūt kāds vēlas sarēkināt svītru attālumus, lai varētu sazīmēt ar pildspalvu uz koka, jo mēginājumi drukāt pagaidām ir izgāzušies.
Otrā pusē būs saskaitīšanas/atņemšanas lineāls ar lineāru gradāciju un tam nav problēmu ar metāla lineālu sazīmēt uz 40cm no 0 līdz 100, lai lineāls saskaitītu un atņemtu.
PS. Iemetīsu arī reāla prototipa bildes, pagaidām lai jautājums sāk risināties.
Katrā ziņā ieskenēt un izdrukāt izgāžas. Man 10*10 sanāk 99 - milimetra kļūda, un arvien vairāk es domāju zīmēt ar pildspalvu. Protams, kāds var pieteikties, kam tiešām skala izdrukājas pareizi!

Uz plēves varbūt, bet tik un tā esmu aizdomīgs arī par skenēšanu.
Skala jāizdrukā, jāpārgriež uz pusēm un tad jāreizina. Ja vienas puses 1 pieliek pie otras puses 2, tad vienas puses 3 sakrīt ar otras puses 6, kas ir rezultāts, tomēr orģinālā lineāla kopēšana ir drausmīga.