Īsti nepārzinu jauno studiju programmu, tāpēc varu kļūdīties vai nezināt vairākas lietas, bet te ir mani personīgie ierosinājumi:
PROGRAMMĒŠANAS VALODAS - pārnest kursu no 8.semestra uz 7.to, jo ja 7tais bija reāli viegla pastaiga, tad astotajā vajadzēja diezgan pacīnīties ar šo priekšmetu, jo bija daudzi netriviāli uzdevumi, kas prasīja laiku. Tāpat tās bija tikai 8 studiju nedēļas. Līdz ar to 7tais semestrī būtu vairāk laika jāvelta mācībām, savukārt 8tajā atvieglotu bakalaura rakstīšanu. Prasības gan nevajadzētu samazināt, kā par to uzstāja daudzi (tai skaitā arī es), varētu palielināt kredītpunktus no 2 uz 4. Atbalstu mājasdarbu sistēmu, kuri jāpilda un jāvelta diezgan daudz laika (lielajam vairumam kursa tas aizņēma vairāk par likumā noteiktu kredītpunktam paredzēto stundu skaitu). Ja mājasdarbus nepildi, tad mutiskais eksāmens pie pasniedzēja.
MAŠĪNORIENTĒTĀ PROGRAMMĒŠANA - Jāsaglabā Strods!!! Mazie kontroldari motivē (vismaz mani noteikti) piecelties astoņos un skriet uz lekciju. Praktiskais darbs jāuzstāda vienādi sarežģīts visiem, jo citiem bija kādas 20 koda rindiņas (kkas jāsaskaita vienā ciklā) un citiem pie 200. Atzīmju sistēma jāsakārto, lai nebūtu tā, ka no 4 līdz 10 ir tik maza atšķirība.
PROGRAMMINŽENIERIJA - šeit noteikti kkas ir mainījies, bet vismaz manā laikā vajadzēja rakstīt specifikācijas kursa projektam. Gan pēc paša personīgās, gan citu pieredzes tas aizņēma daudz mazāk nekā stundu skaits par kredītpunktu. Ja pareizi atceros, tad bija arī divi visai triviāli kontroldarbi. Kursa pluss un kas man ļoti patika, tad tā ir Bičevska stāstītā pieredze ar IT projektiem Latvijā. Bija interesanti un noderīgi. Ierosinu uzlabot šo priekšmetu kaut vai ar kontroldarbiem vai mājasdarbiem. Vai labākais variants: specifikāciju atrāda semestra vidū un līdz beigām jābūt gatavam projektam.
TĪMEKĻU TEHNOLOĢIJAS - kad būs pastāvīgs pasniedzējs? Kad lekcijas būs interesantas? Kad būs kādi pārbaudījumi vai mājasdarbi semestra vidū? Jo reāli studenti pēdējās dienās kko salipina kopā un nodot.
AUTOMĀTU TEORIJA un FORMĀLĀS GRAMATIKAS - likvidēt vai pārveidot kontroldarbu templeitu sistēmu. Ja eksāmens ir studentu biedējošs, tad kontroldarbs noteikti ne. Pārsteidz, ka studenti nenoliek PAT kontroldarbu. Ja kontroldarbs ir templeits ar 5 uzdevumiem un reāli ir tieši tāds pats kā pagājušajā gadā ar pamainītiem skaitļiem, tad sorry. Tāpat arī lekcijas jāpadara "ātrākas" un prasās kāds pārbaudījums vai md semestra laikā ne tikai sesijā.
MATEMĀTISKĀ ANALĪZE I un II - patika priekšmets un pasniedzējas spējas to iemācīt. Vienīgais prasītos, lai Bula būtu drusciņ nežēlīgāka pret tiem, kuri galīgi neko nezina un nemācās. Nu bezmazvai tā, ja uzprasa atvasinājumu no konstantes un students to nezin, tad nelikt tādam eksemplāram 4.
DATUBĀZES II - padarīt sarežģītāku kursu, jo tas ne ar ko neatšķiras no DB I. Pat praktiskie darbs ir tieši TĀDS PATS kā DB I. Tāpat vajadzētu MD semestra laikā, lai praktisko netaisa pēdējā naktī. Likt studentiem strādāt ne tikai ar triviālām DB struktūrām un datiem, kuras sastāv bezmazvai no 3 tabulām, katrā pa padsmit ierakstiem, bet pielikt pie reāla darba ar >15 tabulām un desmitiem/simtiem tūkstošu ierakstu. Šajā gadījumā gan diezgan jāpiepūlas pasniedzējam, lai kko tādu dabūtu gatavu un tas pārāk neatkārtotos studentiem.
DISKRĒTĀ MATEMĀTIKA I un II - jādabū atpakaļ Cīrulis
ALGEBRA - nost ar to, ka kontroldarbu kļūdu labojumus var pārrakstīt mājās līdz ar to 6nieks jau garantēts. Nez varbūt sistēma ir mainījusies.
OBJEKTORIENTĒTĀ PROGRAMMĒŠANA - lai mani piedod pasniedzējs, bet mans kursabiedrs nolika šo priekšmetu Javā uzzīmējot vienu aplīti un kkādu onMouse eventu.
KOPUMĀ:
1.Uzskatu, ka semestrī vajadzētu vismaz 3 - 4 priekšmetus, kuros ir jāpilda regulāri mājasdarbi vai/un ir negaidītie kontroldarbi, panākot atbilstošu noslodzi vienam kredītpunktam. Pozitīvie piemēri Progr.valodas, mašīnor.progr.
2.Jāmēģina līdzsvarot situāciju kad ir jāpiepūlas 2 reizes gadā un pārējo laiku dzenāt gurķi. Efektīvākais veids bloku sistēma, kad priekšmetu mācās mēnesi vai kkā tā.
3.Jācenšās izskaust plaģiātismi vai "izpalīdzēšanas" gadījumi, kad visu izdara labie kursabiedri.
4.Sākot ar 2.kursu 25%lekciju angļu valodā (cik zinu, tad tagad tieši tik ir atļauts). Kāpēc ar otro? Lai skolēni pierod pie studiju sistēmas un pamazām gatavojas eng valodai. Pārsteidz dažu cilvēku valodas nezināšana un izvairīšanās no tās lietošanas.
5.Erasmus konkurss vismaz bakalauriem ir smieklīgs, acīmredzot pēc mitas teiktā maģistriem nav gan. Nav jāauklējas ar studentiem, bet vienkārši pasniedzējiem jāpasaka, lai aprunājas/piedāvā saviem labākajiem studentiem. Jānoslēdz vairāk apmaiņas līgumi, jo vācu v cilvēkus biedē.
6.Nav mana ideja, bet Ventspils augstskolas, ko minēja J.Borzovs, tad anketas par priekšmetiem jāaizpilda elektroniski LUISā un tikai tad students tiek pielaists pie nākošā semestra.
Piedodiet par kritiku un negatīvismu. Labu vārdu sanāca maz, bet protams tādi ir un lai paliek citai reizei. Kaut vai lielākais no tiem, ka nodaļas vadītājs pēdējā laikā ir "tuvāk tautai"

Cerams, ka šo kā piemēru ņems arī pārējie FMF pasniedzēji un administrācija.
Par uzlabojumiem varētu turpināt un papildināt un būtu ļoti labi, ja to darītu arī citi studenti.
P.S. Jautājums Jurim Borzovam. Ko tieši ir jādara? Jāapkopo viedokļi (skaidrs, ka ne visi) un rakstiski jāiesniedz piedāvātie uzlabojumi studiju programmas padomei?
P.S.2 Kāpēc jānoveļ vaina, ka SP ir pasīva akadēmiskajos jautājumos? Tā vietā lai bakstītu ar pirkstu studenti paši var darīt kko lietas labā arī neesot SP.