RE: DN studiju kvalitāte
Par iestaajkriteeriju paaugstinaashanu - pret. Pamatojums: šaadaa veidaa tiks liegta iespeeja ieguut izgliitiibu speejiigiem cilveekiem, kas sociaalu vai citu apstaaklu spiesti ir maaciijushies vidusskolaas ar zemaaku liimeni. Tik un taa vietu skaits ir ierobežots un uzņemti tiek tikai noteikts skaits labaakie.
Taa kaa laika truukuma deel nezinu 100% vai vareeshu ierasties uz diskusiju, tad mans viedoklis par daziem liidz shim nokaartotajiem kursiem:
1.sem. (2005. gada rudens)
DatZ1037 Automātu teorija: Pasniegts tiek stipri garlaiciigi, netiek izmantoti nekaadi interaktiivi audio-vizuaali uzskates materiaali (izņemot tekstu). Buutiibaa tiek staastiits tas pats, kas pieejamajos lekciju konspektos. Lai gan apmekleeju visas lekcijas, nesaskatu jeegu to dariit, jo taa kaa semestra laikaa nav nekaada veida projekti/maajas darbi/izpeetes darbi .... , pietiek ar 1-2 dienu pamaaciishanos pirms lielaa KD.
Valo2335 Nozares angļu valoda datorzinātnē (pasniedz. N.O): Izmantotaas maaciibu metodes un to efektivitaate, taa pat arii pasniedzeejas zinaashanu liimenis stipri zems.
DatZ1026 Datorsistēmu uzbūve I: Šii kursa un pasniedzeeja deel vien veerts bij maaciities DatZ (Pasniedzējs R.R).Arī vērtēšanas sistēma ir ideāla, jo ir mutsks eksāmens. Tieshaam RESPEKT.
DatZ1027 Programmēšana I: Vajadzeetu vairaak sinhronizeet laikaa teemas ko maaca lekcijaas, ko lab. darbos un ko praktiskajos. Lab. darbu vadiishana ļoti laba bija J.Zuteram, jo pasniedzeejs nevis tikai seedeeja un pieneema lab. darbus, bet lekcijas saakumaa meeginaaja reaali demonstreet lekcijaas apguuto vielu, kas labi paliidzeeja apguut teemas. Taadeel pie sava lab. darbu vadiitaaja (U.S) gaaju tikai nodot darbus, bet maaciities gaaju pie J.Z.
DatZ1034 Operētājsistēmas I: Uzskatu, ka kursaa vareetu palielinaat apskataamo teemu skaitu, jo tas likaas pa mazu.
2. sem. (2006. pav.)
DatZ2029 Formālās gramatikas: skat. komentaaru par Automaatu teoriju.
Mate1014 Matemātiskā analīze I: Ļoti laba paarbaudiijumu sisteema. Tikai žeel ka pasnidzeeja saaka izmantot projektoru, jo šis ir tas priekshmets, kur rakstot uz taafeles ir vieglaak sekot visam liidzi un saprast teemu (vairaaku manu kolēģu uzskats).
DatZ1031 Tīmekļa tehnoloģijas I: Itkaa jau skatoties peec kursa apraksta tēmaam, kurss ir plašs, bet tēmas tika apskatiitas pa lēnu, taapat truuka vizuaalie uzskates liidzekļi, kas labaak paliidzeetu taas izprast. Tāpat semestra laikā nebija nekādi pārbaudījumi. Es personīgi ieteiktu šo te gala pārbaudījumu (tīmekļa vietni) sadalīt vairākās daļās, un šīs te daļas pārbaudīt individuāli biežāk. Šādā veidā palielināsies cilvēku skaits, kas paši spēs realizēt pilnība gala pārbaudījumā uzstādītos kritērijus, jo tie visi nenāks kā "darbiņš" pāris dienas pirms eksāmena.
SDSK1002 Civilā un darba aizsardzība: Tā nu gan bij parodija par apgūstamo vielu. Es pat nezinu ko tur var ieteikt.
3. sem
DatZ2020 Programminženierija: Visaa visumaa bij OK, tomeer uzskatu, ka vairaak vaajadzeetu izmantot audio-vizuaalos uzskates materiaalu, taa pat arii vairaak pieveersties dažādiem sistēmas dzīves cikla modeļiem, piemeeram, Agile, kas sevī jau ietver daudzas kursā apluukotaas teemas. Shaadaa veidaa kursaa apluukotaas teemas labaak vareetu sasaistiit kopaa un redzeet sakariibas starp taam.
DatZ2024 Biroja informācijas sistēmas: Totaali izbraucamasi priekšmets. Teemas tajaa vareetu apluukot 5x vairaak. Taa pat arii paarbaudes darbi ir smiekliigi vienkaarshi. Es sho kursu nosauktu "Datorlietoshanas pirmie soļi"
DatZ2034 Kvalifikācijas darbs I: Gandriiz nemaz netika nemts veeraa tas, ka LU maaca arii ko citu kaa tikai programmeetaajus.
4.sem
DatZ2033 Prakse: Itkaa tika soliits finansiaals atbalsts uzneemumim, kas nems praktikantus, bet nekaa ... šii daļa kaut kaa izpalika. Taa pat no LU puses nebij nekaadu realu piedaavaajumu prakseeties neprogrammeetaajiem.
5. sem (2007. rudens)
Ekon1013 Ekonomikas pamati: Kursa saturs bij OK. Pasniedzeejas veerteeshanas sisteemu man laikam nebuus lemts saprast, jo taa kaut kaa galiigi nesaskaneeja ar aprakstiito. Regulaars darbs lekcijaas, aktiiva piedaliishanaas "seminaaros", diezgan labi uzrakstiiti paarbaudes darbi + prezentaacija/peetiijums man deva gala atziimi ("automaatu") 7, lai gan pasniedzeeja apgalvoja, ka shis ir ieteicamais atziimes ieguushanas veids. Tajaa pashaa laikaa uzrakstot pavieglu Vidusskolas liimena Ekonomikas kontroldarbu - Eksaamenu vareeja diezgan viegli ieguut taadu pashas un veel augstaakas atziimes.
DatZ3045 Datu bāzes II: Shii kursa jeegu es taa arii nesapratu, jo tas likaas copy-paste no Datu Bāzes I.
DatZ3051 Datu aizsardzība un kriptogrāfija: No vienas puse bij ĻOTI interesanti maaciities pie M.R.F, bet tajaa pashaa laikaa vielu vajadzeetu pasniegt nedaudz leenaak, kaa arii to snigriibas latiņu pacelt.
DatZ3037 Informācijas sistēmu drošība*: Taa kaa siniii kursaa tiek pasniegta tikai teorija, tad vajadzeetu studentus vairaak iesaistiit kaadus peetnieciskos darbos/projektos savaadaak kurss ir paaraak "sauss".
6. sem.
DatZ4017 Mašīnorientētā programmēšana: No vienas puses pasniedzeeja stingriiba ir taada kaadai tai jaabuut lai DatZ diplomu nedabuutu kursh-katrs. Tajaa pashaa laikaa, diezgan neobjektiiva veerteeshanas sisteema. Paaraak daudz ASM programmeeshanas nevis "fundamentaalo" zinaashanu pasniegshana. Lab. darbi gruuti pieejamaa un novecojushaa videe - Lieldatoraa, kur ĻOTI ilgs laigs paiet dažādu Lieldatora manuaaļu lasiishanaa un kļuudu mekleeshanaa nevis pasha lab. uzdevuma veikshanai. Uzskatu ka tam buutu paredzeets kurss "Lieldatori".
Mate2012 Varbūtību teorija un matemātiskā statistika: Daudzi ierosinaajumi veiksmiigi izteikti pasniedzeejai, kas tos maksimaali centiisies realizeet turpmaakajos kursos, jo izprot situaaciju, kas radusies studiju programmas izmaiņu rezultaataa. Vieniigais ieteikums, ko pati pasniedzeeja nespeej realizeet ir kursa paarvietoshana naakamajaa semestrii vai semestrī kopā ar Mat. Analiizi II, jo preteejaa gadiijumaa daudzas Mat. Analīzē mācītās tēmas atmiņā ir daudz "blāvāk" neka tas būtu vajadzīgs pilvērtīgai kursa apguvei.
DatZ3049 Modelēšanas pamati: Neredzu buutiibaa nekaadu jeegu peec J. Bārzdiņa lasītajām lekcijaam, jo praktiskajos darbos ko vada lekt. Lelde Lāce tiek izstaastiits tas pats + ņemti paliigaa vizuaalie uzskates liidzekli, kas paliidz teemu apguut daudz kvalitatiivaak un aatraak. Mans subjektiivais viedoklis buutu J.B aizvietot ar lekt. Leldi Lāci.
viena cigarete tev maksaa 2 minuutens no tavas dziives
viena pudele alus tev maksaa 4 minuutes no tavas dziives
viena darbadiena tev maksaa 8 stundas no tavas dziives
P.S. Piedodiet, bet man uz tastatuuras nav nevienas garumziimes
|