Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DN studiju kvalitāte
Autors Ziņa
Katucis Atslēdzies
Datz, lvl3
**

Ziņojumi: 6
Pievienojās: Sep 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #46
RE: DN studiju kvalitāte
borzovs rakstīja:
Jānis Upītis rakstīja:Pieskaities vēl vienu! Šķiet, ka 2005 gada rudenī, par ko runā ki, pasniedzēja bija tikai viena.
Tātad šonakt runājam par gandrīz 3 gadus seniem notikumiem. Izcili operatīva atgriezeniskā saite!!! Tolaik pat vēl nebiju DN vadītājs.

Bet nekas taču nav mainījies! Vismaz un 2006. gada rudeni, kad Borzova kungs gan jau bija nodaļas vadītājs, angļu valoda tika pasniegta tādā pašā (tb nekādā) līmenī. Neiet runa jau par to, ka ar labām zināšanām var izbraukt aizejot 2 reizes, kas arī būtu normāli, bet gan par to, ka cilvēkam, kas ar savu A vai pat B līmeni nevēlas pasliktināt esošās zināšanas, labāk no šī priekšmeta vispār turēties pa gabalu.

Varbūt labāk atteikties no angļu valodas 'pirkšanas' no LU Valodu centra? Vai arī tas tiek uzspiests 'no augšas'? Esmu pārliecināta, ka lielākā daļa gados jauno DN pasniedzēju nozares angļu valodu pārzin labāk par, teiksim, pasniedzēju Orupu.

Vai vismaz padarīt šo priekšmetu neobligātu cilvēkiem, kas centralizētajos eksāmenos saņēmuši A līmeņus, jo pašas pasniedzējas atzīst, ka mēs valodu protam labāk par viņām, un speciālos terminus tāpat labāk iemācas lasot literatūru citos priekšmetos, nevis nevis no angļu valodas skolotājas, kam par datorzinātnēm ir visai aptuvena nojausma.
31.07.2008 14:15
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
borzovs Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 50
Pievienojās: Mar 2007
Reputācija: 2
Ziņojums: #47
Katucis rakstīja:
borzovs rakstīja:Tātad šonakt runājam par gandrīz 3 gadus seniem notikumiem. Izcili operatīva atgriezeniskā saite!!! Tolaik pat vēl nebiju DN vadītājs.

Bet nekas taču nav mainījies! Vismaz un 2006. gada rudeni, kad Borzova kungs gan jau bija nodaļas vadītājs, angļu valoda tika pasniegta tādā pašā (tb nekādā) līmenī. Neiet runa jau par to, ka ar labām zināšanām var izbraukt aizejot 2 reizes, kas arī būtu normāli, bet gan par to, ka cilvēkam, kas ar savu A vai pat B līmeni nevēlas pasliktināt esošās zināšanas, labāk no šī priekšmeta vispār turēties pa gabalu.

Varbūt labāk atteikties no angļu valodas 'pirkšanas' no LU Valodu centra? Vai arī tas tiek uzspiests 'no augšas'? Esmu pārliecināta, ka lielākā daļa gados jauno DN pasniedzēju nozares angļu valodu pārzin labāk par, teiksim, pasniedzēju Orupu.

Vai vismaz padarīt šo priekšmetu neobligātu cilvēkiem, kas centralizētajos eksāmenos saņēmuši A līmeņus, jo pašas pasniedzējas atzīst, ka mēs valodu protam labāk par viņām, un speciālos terminus tāpat labāk iemācas lasot literatūru citos priekšmetos, nevis nevis no angļu valodas skolotājas, kam par datorzinātnēm ir visai aptuvena nojausma.

Rodas iespaids, ka neuzmanīgi lasāt tekstus.
Paskaidroju vēlreiz - pašlaik notiekošā diskusija ir pirmais gadījums, kad tiek apgalvots, ka ar angļu valodas pasniegšanu kaut kas nav kārtībā. Līdz šim man ir gan bijis jālauza galva, kā palīdzēt tiem 30-40 studentiem, kas nespēj nopelnīt minimālo atzīmi. Ja atceraties, devām iespēju studēt vēl vienu semestri bez jebkādām sankcijām no Universitātes puses.

Kāda ir morāle? Diemžēl studenti neizmanto nevienu no iespējamām atgriezeniskām saitēm (anketas, Datorzinātņus studiju programmu padome, FMF SP Izglītības darba grupa, regulāras tikšanās ar nodaļas vadītāju, t.i., mani, individuāli rakstiski vai mutiski iesniegumi u.c.). Un jau tagad dažs labs diskutants raksta, ka rudenī nevarēs atlicināt stundu-divas reizi divos mēnešos, lai atnāktu tikties klātienē. Nu ko tad var gribēt?!!

Šis forums nav tā vieta, kur var pieņemt lēmumus. Studentus reprezentējošām institūcijām jāaktivizējas un jānāk ar saskaņotiem priekšlikumiem. Ierakstiet savos kalendāros - kārtējā studentu tikšanās ar DN vadītāju notiks otrdien, 7.oktobrī 16:15-18:00. Bet varam sarīkot arī ārkārtas tikšanās agrāk.

Apskaužu pārējās nodaļas un to studiju programmas, kurām, spriežot pēc fizmati.lv , nav itin nekādu problēmu.

Juris Borzovs
31.07.2008 15:28
borzovs Atslēdzies
Member

Ziņojums: #48
FYI.

Vakar tikos ar LU Valodu centra direktori Niedres kundzi, lai pārrunātu nākamā gada angļu valodas kursa organizāciju. Starp citu, arī viņa teica, ka šogad pirmo reizi kāds izteicis neapmierinātību ar angļu valodas pasniegšanu.

Uzsveru, ka kurss "Nozares angļu valoda" nav domāts nedz angļu valodas, nedz datorikas iemācīšanai, bet gan angļu valodas izmantošanas pieredzes profesionālajā saziņā gūšanai, t.i., lasot, tulkojot, prezentējot tehniskus tekstus un diskutējot angļu valodā.

Tā kā valodas nodarbībās vēlams, ka studējošo esošais līmenis ir puslīdz vienāds, šogad nolēmām rīkoties citādi nekā agrāk.
Visi pirmkursnieki tiks sadalīti 3 plūsmās: ar A vai B sertifikātu, ar C vai D sertifikātu, pārējie, t.sk. tie, kas angļu valodu agrāk nav mācījušies.
Pirmajai plūsmai tiks piedāvāts sagatavot iekšējai konferencei prezentāciju un uzdevumus konferences dalībniekiem, kas ļautu nodemonstrēt attiecīgās prasmes un saņemt atzīmi. Šiem studentiem būs iespēja, tāpat kā arī visiem citiem, izmantot angļu valodas pasniedzēju iknedēļas konsultācijas, bet klātienes nodarbību viņiem nebūs.

Abām pārējām plūsmām būs klātienes nodarbības divreiz nedēļā pa divām stundām (iepriekšējos gados bija vienreiz nedēļā) un janvārī kārtojams eksāmens. Saprotams, ka trešajā plūsmā tomēr tiks mācīti arī valodas pamati.

Atliek raudzīties, vai šāda reforma būs rezultatīva.

Juris Borzovs
Datorikas nodaļas vadītājs
19.08.2008 14:38
Cirvis Atslēdzies
pēc būtības

Ziņojumi: 142
Pievienojās: Feb 2008
Ziņojums: #49
borzovs rakstīja:Uzsveru, ka kurss "Nozares angļu valoda" nav domāts nedz angļu valodas, nedz datorikas iemācīšanai, bet gan angļu valodas izmantošanas pieredzes profesionālajā saziņā gūšanai, t.i., lasot, tulkojot, prezentējot tehniskus tekstus un diskutējot angļu valodā.
Vai Jūs kādreiz klātienē esat apmeklējis kādu nodarbību, lai uzzinātu pasniedzējas līmeni šajā "nozarē"?

Tik pat labi, mēs bez pasniedzējas to varētu darīt, jo , piem., Orupai man šķiet, ka par daudzām lietām nemaz ar sajēga nebija.
Un vienkārši bija pat bezjēdzīgi klausīties tajās muļķībās.
Protams tas bija uzjautrinoši, bet dēļ ta pūlēties? - nē.

[Bilde tongue.gif]
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 19.08.2008 15:00 Cirvis.)
19.08.2008 14:59
borzovs Atslēdzies
Member

Ziņojums: #50
Cirvis rakstīja:Vai Jūs kādreiz klātienē esat apmeklējis kādu nodarbību, lai uzzinātu pasniedzējas līmeni šajā "nozarē"?

Tik pat labi, mēs bez pasniedzējas to varētu darīt, jo , piem., Orupai man šķiet, ka par daudzām lietām nemaz ar sajēga nebija.
Un vienkārši bija pat bezjēdzīgi klausīties tajās muļķībās.
Protams tas bija uzjautrinoši, bet dēļ ta pūlēties? - nē.

Nē, neesmu, jo līdz šim nebija nekādas indikācijas, kas liktu to darīt.
Datorikas nodaļā pasniedz 40-50 docētāju, vismaz pusi esmu lekcijās pavērojis.

Tā kā Jums ir pieredze, varbūt padalieties izvērstāk: kāds ir Jūsu angļu valodas CE līmenis, kādu atzīmi saņēmāt pie Orupas kundzes, cik % nodarbību apmeklējāt, ko tur darījāt u.tml.?

JB
19.08.2008 20:15
ella Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 3
Pievienojās: Aug 2008
Ziņojums: #51
Es personīgi apmeklēju pilnīgi visas lekcijas angļu valodā pie pasniedzējas Orupas, jo mani iepriekš jau bija paspējuši iebiedēt, ka viņa neatzīst cilvēkus, kas nav no ģimnāzijām.
Ko es varu par viņu teikt kā par pasniedzēju.. Pirmkārt, jā, viņas izruna pirmajās lekcijās likās šausmīga, taču pēc tam pieradu. Ir jāsaprot, ka ne visiem cilvēkiem, kas pārzin angļu valodu, ir izcila izruna. Labi, pasniedzējiem būtu jābūt tuvu izcilai izrunai, bet vairākkārt ir ienākusi informācija, ka pat angļu filoloģijas pasniedzējiem tā esot briesmīga. Turklāt šī nav Lielbritānija, ASV vai cita valsts, kur angļu valoda ir dzimtā valoda, tāpēc uzskatu, ka šī nav tā lieta, kas būtu jāpārmet.

Otrkārt, neuzskatu, ka lekcijas nav bijušas vērtīgas. Piemēram, ar savu 88% B līmeni, nebiju iepriekš sevišķi interesējusies par datora sastāvdaļām, pie tam angļu valodā, tāpēc bija arī kaut kas ko iemācīties. Turklāt prezentācijas bija devušas manāmu ieguldījumu datorterminu apguvē, kā arī gan lekcijās uzdotie uzdevumi, gan mājas darbi veicināja angļu valodas neaizmiršanu Smile Protams, ir jāņem vērā regulāri, centīgi un savlaicīgi izpildīti darbi no manas puses, kas rezultātā deva visai iepriecinošu un pamatotu rezultātu 9.

Treškārt, valoda nav ar karoti mutē liekama. Tas, kas tiek pasniegts skolas stundās vai tepat universitātē, nekad pilnībā nenostiprinās un nepapildinās jūsu zināšanas, ja jūs paši nemēģināsiet papildus mācīties jaunus vārdus, gramatiku, lasīt un runāt svešvalodā. Valodas stundas/lekcijas ir paredzētas tikai ievirzīšanai un jūsu valodas apgūšanas plāna izveidošanai. Valodu mācīties vajag pašiem. Vismaz tāds ir mans novērojums šajā jomā.

Ceturtkārt, ja cilvēks atnāk uz pirmo un pēdējo lekciju, tad savus komentārus attiecībā uz pasniedzēju Orupu varētu pataupīt sev, nevis izplatīt kā vienīgo un visīstāko patiesību. Viņa ir gudra, zinoša pasniedzēja, ar vienīgo izrunas trūkumu. Un par tām ģimnāzijām, ko es pieminēju sākumā, tās izrādījās pilnīgas muļķības, jo kā cilvēks sevi pasniedz, tā pret viņu arī izturās. Dots devējam atdodas.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 21.08.2008 10:04 ella.)
21.08.2008 10:01
Cirvis Atslēdzies
pēc būtības

Ziņojums: #52
ella rakstīja:Piemēram, ar savu 88% B līmeni, nebiju iepriekš sevišķi interesējusies par datora sastāvdaļām, pie tam angļu valodā, tāpēc bija arī kaut kas ko iemācīties.
Viņa zin vārdus/terminus utt, māk izrunāt, bet nesaprot viņu nozīmi/skaidrojumu.

ella rakstīja:Turklāt prezentācijas bija devušas manāmu ieguldījumu datorterminu apguvē, kā arī gan lekcijās uzdotie uzdevumi, gan mājas darbi veicināja angļu valodas neaizmiršanu Smile Protams, ir jāņem vērā regulāri, centīgi un savlaicīgi izpildīti darbi no manas puses, kas rezultātā deva visai iepriecinošu un pamatotu rezultātu 9.
1 lekcija + 1 grupas darbs [mans ieguldījums - mazliet parunāju prezentācijas laikā] + aizgāju uz eksāmenu [eksāmenā nevisai sanāca pamatot savu viedokli par viņas doto materiālu] = 8

Ņemot vērā ieguldīto darbu un gala vērtējumu, man ir labāks rezultāts Laughing
Pie mazāka darba gandrīz tāda pati atzīme.

Citāts:Dots devējam atdodas.
Laikam man iedeva vairāk Very Happy

[Bilde tongue.gif]
21.08.2008 10:38
ella Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 3
Pievienojās: Aug 2008
Ziņojums: #53
Citāts:
ja tavai pašapziņai ar to pietiek, tad tu vari tā uzskatīt, jo man pieņemamā atzīme angļu valodā sākas ar 9 un uz augšu. Nejūtos novērtēta, ja man ieliek angļu valodā tikai 8. Pie tam, šaubos, ka tu šajā gadījumā esi ieguvējs. Atzīmi dabūji, bet zināšanas kā bija tā arī palika.. bet katram dzīvē ir savas vērtības.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 21.08.2008 10:51 ella.)
21.08.2008 10:50
Cirvis Atslēdzies
pēc būtības

Ziņojums: #54
ella rakstīja:
Citāts:
ja tavai pašapziņai ar to pietiek, tad tu vari tā uzskatīt, jo man pieņemamā atzīme angļu valodā sākas ar 9 un uz augšu. Nejūtos novērtēta, ja man ieliek angļu valodā tikai 8. Pie tam, šaubos, ka tu šajā gadījumā esi ieguvējs. Atzīmi dabūji, bet zināšanas kā bija tā arī palika.. bet katram dzīvē ir savas vērtības.
Kā jau tu minēji tev nebija lielas intereses pirms tam par datoru sastāvdaļām...
Man bija pretēji, bet nevarētu teikt, ka bija liela interese, es to vienkārši uzskatīju par pašsaprotamu, ka ja es programmēju, tad man arī vajag zināt par dzelžiem un citām lietām.

Un ja es mācētu tikai programmēt, tad es nevarētu palīdzēt draugiem/paziņām ar padomiem Laughing

[Bilde tongue.gif]
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 21.08.2008 10:54 Cirvis.)
21.08.2008 10:54
viesis Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 9
Pievienojās: Nov 2006
Ziņojums: #55
Tā kā arī es apmeklēju regulāri visas angļu valodas lekcijas pie pasniedzējas Orupas un savlaicīgi, centīgi pildīju uzdevumus, tad pilnībā visam piekrītu, ko teica ella. Situācija tika ļoti precīzi aprakstīta un manā skatījumā lekcijas bija vērtīgas.
Uzskatu, ka, Jūs studenti, kuriem kursa apmeklēšana nozīmē "aizvilkties" ne vairāk kā uz 1-2 lekcijām, nebūtu tiesīgi paust savu viedokli par visu kursu kopumā un vērtēt pasniedzējus, jo Jūs taču nezināt neko! No vienas lekcijas nevar iegūt objektīvu kursa vērtējumu.

Ir liela atšķirība studēt priekš sevis vai studēt priekš atzīmes. Protams, katrs attiecīgā situācijā izvēlas to, kas nepieciešams un ko pats vēlas.

Cirvis rakstīja:
ella rakstīja:Turklāt prezentācijas bija devušas manāmu ieguldījumu datorterminu apguvē, kā arī gan lekcijās uzdotie uzdevumi, gan mājas darbi veicināja angļu valodas neaizmiršanu Smile Protams, ir jāņem vērā regulāri, centīgi un savlaicīgi izpildīti darbi no manas puses, kas rezultātā deva visai iepriecinošu un pamatotu rezultātu 9.
1 lekcija + 1 grupas darbs [mans ieguldījums - mazliet parunāju prezentācijas laikā] + aizgāju uz eksāmenu [eksāmenā nevisai sanāca pamatot savu viedokli par viņas doto materiālu] = 8

Ņemot vērā ieguldīto darbu un gala vērtējumu, man ir labāks rezultāts Laughing
Pie mazāka darba gandrīz tāda pati atzīme.

Jā, Cirvi, mums ir atšķirīga izpratne par to, kas ir "vairāk" zināšanu apguves tēmā. Kā redzams no Tava komentāra Tu "mācījies" atzīmes dēļ un saņēmi 8, ella mācījās zināšanu dēļ un saņēma 9. Mjā..., kuram tad patiesībā šis kurss "iedeva vairāk"!
21.08.2008 14:40
Cirvis Atslēdzies
pēc būtības

Ziņojums: #56
viesis rakstīja:No vienas lekcijas nevar iegūt objektīvu kursa vērtējumu.
Tāpēc ir draugu/kursa biedru viedoklis.
Ja lielākā daļa man izsaka negatīvu viedokli un aizejot uz to 1 lekciju es pats secinu, ka pasniedzējs nav derīgs, tad atliek tikai piekrist jau iepriekšējiem viedokļiem.

viesis rakstīja:Jā, Cirvi, mums ir atšķirīga izpratne par to, kas ir "vairāk" zināšanu apguves tēmā. Kā redzams no Tava komentāra Tu "mācījies" atzīmes dēļ un saņēmi 8, ella mācījās zināšanu dēļ un saņēma 9. Mjā..., kuram tad patiesībā šis kurss "iedeva vairāk"!
Smile
Tā teikt, ja man kāds draugs paprasītu
.vai iet pie Orupas
.vai mācīties pašam

Es ieteiktu mācīties pašam.

[Bilde tongue.gif]
21.08.2008 15:25
Mezha_lauminja Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 518
Pievienojās: Sep 2005
Reputācija: 9
Ziņojums: #57
ella, viesi un citi diskuteetaaji,

vai Juusupraat ir logjiski, ja cilveeks ar viduveeju B liimeni aiziet uz divaam lekcijaam un dabuu 8 vai 9?
Ja, jaa, tad ko, Juusupraat buutu jaaveertee ar atziimeem 4 - 7?

Kas tu par vilku? – saka man.
Es tiešām esmu mājas suns[..]
21.08.2008 19:44
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Madars Atslēdzies
\m/

Ziņojumi: 85
Pievienojās: Aug 2007
Reputācija: 6
Ziņojums: #58
Mezha_lauminja rakstīja:vai Juusupraat ir logjiski, ja cilveeks ar viduveeju B liimeni aiziet uz divaam lekcijaam un dabuu 8 vai 9?
nekur netika teikts, ka viduvēju. un jā, tas ir normāli, jo ja pasniedzējam ir skaidrs, ka šī cilvēka angļu valoda atbilst 8 vai 9, savukārt CE ir kā CE un tiek labots nu... arī kā CE (man pašam gan bija A, bet tas vienalga man neliek cienīt visus šos centralizētos "eksāmenus"), tad kamdēļ gan šādu atzīmi nelikt.
21.08.2008 19:52
Mezha_lauminja Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 518
Pievienojās: Sep 2005
Reputācija: 9
Ziņojums: #59
(28.07.2008 16:15 )borzovs rakstīja:  Jāsaka gan, ka līdz šim padziļinātie kursi ir miruši dabīgā nāvē, jo uz tiem piesakās 2, 1 vai neviens.

p.s. Cik domu biedru Jums ir?

Juris Borzovs

Nez, par ko shajaa kontekstaa liecina Pagriides Universitaates saliidzinoshi labaa apmekleetiiba? Par to ka eksistee lieliski un altruiski pasniedzeeji (paldies Jums!)... Bet ko tas liecina par studiju programmaam un studentiem?

Piedoshan par pavedienu nekro, bet shodien mekleejot kaut kaadus niekus, netiishaam arii sho atradu un toreiz kad tas viss tika runaats, tad Pagriides Universitaates vel nebija.

Kas tu par vilku? – saka man.
Es tiešām esmu mājas suns[..]
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 19.06.2010 23:50 Mezha_lauminja.)
19.06.2010 23:50
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija