Rakstīt ziņojumu 
 
Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C#
Autors Ziņa
ALG Atslēdzies
Member
***

Ziņojumi: 112
Pievienojās: Apr 2006
Reputācija: -8
Ziņojums: #1
C#
Sveiki... es nespeeju nekaadi atrast kljuudu kapēc vinjsh neizvada shadu:

Mainīgais x ir int tipa.x=8.

/*...*/
using System;
namespace uzdevums80
{
class Program
{
static void Main()
{
int x=8;
Console.WriteLine("Mainiigais x ir int tipa.", x.ToString());
}
}
}
kjipa viss ir, bet nevada beigas aaraa...!!!
19.01.2009 16:32
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
bubu Atslēdzies
Senior Member
****

Ziņojumi: 469
Pievienojās: Aug 2006
Reputācija: 8
Ziņojums: #2
RE: C#
Tas tev nav nekāds paskāls, Console.WriteLine nedarbojas kā paskālā WriteLn Smile
Ja Console.WriteLine padod vienu argumentu, tad tas to izvada kāds tas ir, piemēram:

Kods:
Console.WriteLine("hello"); // strings
int x = 10; Console.WriteLine(x); // integers
... utt

Taču, ja tam tu padod divus vai vairāk argumentus, tad pirmais arguments ir īpašs - tas ir formātējuma strings, kas norāda kādā veidā ir jāsaformatē pārējie argumenti (līdzīgi kā C valoda printf). Piemēram:

Kods:
Console.WriteLine("Mainiigais x ir int tipa. Tā vērtība ir {0}.", x);
// {0} norāda, ka šajā vietā jāliek pirmais arguments aiz formāta stringa, t.i. x.

Console.WriteLine("Visādi skaitļi: {0} ** {2} ** {1}", 22, 45, 51.5f");
// izvadīs "Visādi skaitļi: 22 ** 51.5f ** 45

Papildus tiem cipariem iekš {..} var norādīt visādus papildu atribūtus, piemēram, pārviedot skaitli uz hex'u, izlīdzināt pa labi/kreisi, datumu formāti utml.
Īsāk sakot - RTFM: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/828t9b9h.aspx
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 19.01.2009 17:07 bubu.)
19.01.2009 17:05
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
ALG Atslēdzies
Member
***

Ziņojumi: 112
Pievienojās: Apr 2006
Reputācija: -8
Ziņojums: #3
RE: C#
nu a ja teiksim x= True
tad sanaak ka man ir jaaraksta :

bool x=true;
Console.WriteLine("Mainiigais x ir bool tipa. x= {0}.",x);
??

ar to saitu kaut kas nau... negrib normaali atveertiess... bet saits noderiigs paldies... Smile
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 19.01.2009 18:15 ALG.)
19.01.2009 18:14
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
bubu Atslēdzies
Senior Member
****

Ziņojumi: 469
Pievienojās: Aug 2006
Reputācija: 8
Ziņojums: #4
RE: C#
Jā, tā ir jāraksta.
To saitu var arī offlainā skatīties - uzspied studijā F1 uz WriteLine vārda un skaties.
19.01.2009 18:24
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
ALG Atslēdzies
Member
***

Ziņojumi: 112
Pievienojās: Apr 2006
Reputācija: -8
Ziņojums: #5
RE: C#
vot ir viens uzdevums pa klaseem kuraa es nevaru nu nekaadi iebraukt i teorijaa i uzdevumaa paraugs ir bet nau ne mazaakaas nojausmas kaa to visu uzmikseet... Very Happy

karoch uzd...

Izveidot klases: Skola, Skolnieks, Atzīme, Darbinieks.
• Skolai ir sekojošas īpašības : nosaukums, skolnieku skaits, adrese un
direktors (tipa Darbinieks).
• Skolniekam ir vārds , uzvārds, vecums un divas atzīmes (tipa Atzīme).
• Atzīmei ir priekšmets un pati atzīmes vērtība.
• Darbiniekam ir vārds, uzvārds un alga.
• Izveidot vienu SKOLAS eksemplāru (piešķirt vērtības visiem laukiem),
divus SKOLNIEKUS (piešķirt vērtības visiem laukiem).
• Konstruktoru izmantošana NAV obligāta (bet uzdevumu risinājums tos
izmantot VAR).
• Mainīgajiem var piešķirt jebkādas vērtības (tos ir jāizvēlas pašiem).

tatad es rakstu:

using System;
namespace uzdevums54
{
class skola
{
public string skola;
public skola (string skola)
{
Console.WriteLine("pamuushas pamatskolā mācās523 skolēni. skolas adrese"+skola.ToString()+":");
}

}
}
izvad rez...

Pamuushas pamatskolā mācās 523 skolēni. Skolas adrese:
Piparu pag., Skolas iela 2, LV-1234.
Direktors ir Jūris Bērziņs. Alga- 300 Ls.
Skolā mācās Jānis Smilts. Atzīme- matemātika:7. Atzīmeliteratūra:
9.
Skolā mācās Iveta Puķe. Atzīme- bioloģija:6. Atzīme- angļu
valoda:10.

kaut kaads murgs sanaaca pat neizvada... nu ka roch uzrakstat ideju ja ir kaada ideja... tikai bez stuulbiibaam.... es te nopietni meegjinu saprast un iemaaciities....!!! Smile
Kaut ko sanaaca uzburt... bet droshiibas peec lai spechuki paarbauda....!!!

/*....*/
using System;
namespace uzdevums54
{
class skola
{
public string s1;
}
class Program
{
static void Main()
{
object skola;
skola = new skola();
Console.WriteLine("pamuushas pamatskolā mācās523 skolēni.");
((skola)skola).s1 = "Skolas adrese: Piparu pag., Skolas iela 2, LV-1234.";
Console.WriteLine(((skola)skola).s1);
}
}
}
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 20.01.2009 18:01 ALG.)
20.01.2009 17:45
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
bubu Atslēdzies
Senior Member
****

Ziņojumi: 469
Pievienojās: Aug 2006
Reputācija: 8
Ziņojums: #6
RE: C#
Kas tas par ārprātīgu kodu? Tu kaut vienu C# pamācību/piemēru par objektiem esi atvēris/-usi? Jebkurā iesācēju pamācībā/koda piemērā ir 100% parādīts kā veido objektus

Kods:
Skola skola = new Skola();
Console.WriteLine("pamuushas pamatskolā mācās523 skolēni.");
skola.s1 = "Skolas adrese: Piparu pag., Skolas iela 2, LV-1234.";
Console.WriteLine(skola.s1);
Kodu vajag rakstīt [ code ] bbtagos, citādi nesmuki lasās.

Un stringiem nevajag pielietot ToString() metodi - tie jau ir stringi.
20.01.2009 18:03
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
ALG Atslēdzies
Member
***

Ziņojumi: 112
Pievienojās: Apr 2006
Reputācija: -8
Ziņojums: #7
RE: C#
Kaut kas sanaaca... viss kompileejaas un viss ok tikai nezinu vai atbilst uzd noteikumiem... Very Happy
Kods:
/*....*/
using System;
namespace uzdevums54
{
    class skola
    {
        public string s1;
    }
    class darbinieks
    {
        public string d1;
    }
    class skolnieks
    {
        public string sk1;
    }
    class atziime
    {
        public string a1;
    
        static void Main()
        {
            object skola;
            skola = new skola();
            Console.WriteLine("Pamuushas pamatskolā mācās523 skolēni.");
            ((skola)skola).s1 = "Skolas adrese: Piparu pag., Skolas iela 2, LV-1234.";
            Console.WriteLine(((skola)skola).s1);
            object darbinieks;
            darbinieks = new darbinieks();
            ((darbinieks)darbinieks).d1 = "Direktors ir Jūris Bērziņs. Alga- 300 Ls.";
            Console.WriteLine(((darbinieks)darbinieks).d1);
            object skolnieks;
            object atziime;
            atziime = new atziime();
            skolnieks = new skolnieks();
            ((atziime)atziime).a1 = "Atziime- matemaatika:7. Atziime- literatuura:9.";
            ((skolnieks)skolnieks).sk1 = "Skolaa maacaas Jaanis Smits.";
            Console.Write(((skolnieks)skolnieks).sk1);
            Console.WriteLine(((atziime)atziime).a1);
            ((atziime)atziime).a1 = "Atziime- biologjija:6. Atziime- anglju valoda:10.";
            ((skolnieks)skolnieks).sk1 = "Skolaa maacaas Iveta Puke.";
            Console.Write(((skolnieks)skolnieks).sk1);
            Console.WriteLine(((atziime)atziime).a1);
            }
        }
    }
20.01.2009 19:51
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
bubu Atslēdzies
Senior Member
****

Ziņojumi: 469
Pievienojās: Aug 2006
Reputācija: 8
Ziņojums: #8
RE: C#
Tavā kodā klases ir izmantotas pilnīgi bezjēdzīgi.
Iesaku klasēm taisīt konstruktorus, kuros padot uzstādāmās vērtības. Jeb arī parastas metodes. Citādi patlaban no tava koda izskatās, ka tu neesi sapratis klašu un objektu būtību (ja tāds ir uzdevuma mērķis).

Uzdevumiem tavs kods neatbilst. Tur tiek prasīts, ka skolas klase satur direktoru (darbinieka tipu). Līdzīgi arī ar skolēnu un atzīmi. Turpretī tev viss tur ir tikai stringi.

Un vēl - beidz to ārprātigo kastošanu, tas ir kautkas šausmīgs. Jāraksta šādi:
Kods:
Skola skola = new Skola();
skola.s1 = ...;
Console.WriteLine(skola.s1);
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 20.01.2009 21:16 bubu.)
20.01.2009 21:15
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
avj Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 10
Pievienojās: Sep 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #9
RE: C#
Kods ir murgains.

Uzdevums ir no LLU neklātienes kursiem.
23.01.2009 10:32
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Rakstīt ziņojumu 


Lēciens uz forumu:



Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija