Prieks, ka kandidāti ir aktīvi un vēlētāji var redzēt par ko balso!
Esmu radies neatkarīgs un esmu radies lai minētu man zināmos faktus par vēlēšanām un visu ar to saistīto. Cenšos izvairīties no nebkāda viedokļa paušanas, bet esmu tikai foruma lietotājs un reizēm klaviatūra var uzrakstīt ne to - par to atvainojos.
Ir dažas lietas ko vēlos teikt.
Vispirms par Bergmaņa kunga plāniem. Nekādi nesaskatu studentu interešu pārstāvniecību ražojot programmēšanas lekcijas skolēniem. Ideja pati par sevi nav slikta, tikai SP nav organizācija kam tas būtu jādara. SP protams var piedalīties un palīdzēt.
Par citiem plāniem - labas un realizējamas idejas. +1 par tām.
Madars rakstīja:Rakstīju to, lai atzīmētu publiski maz pārstāvēto viedokli, ka juridiski korekts veids kā apvienoties ir to darīt pēc atsevišķu SP ievēlēšanas; argumenti par vārdu "fakultātes studējošo pašpārvalde" nozīmi (vēlāk tika aktīvi diskutēts šajā forumā), pārkāpumiem referenduma procedūrā, un vairākiem, manuprāt, smieklīgiem DFMFSP lēmumiem (LUSP priekšsēdētāja "nomešanu", lai tas netraucētu, ieteikums par LUSP apstiprināšanu ar >50% visu LU studentu balsu, ko iesniegšanai deleģēja, ja nemaldos, pašu LUSP priekšsēdētāju, u.c.), kuru dēļ nejutu īpašu lepnumu par savu SP, paliek.
Te nu minētie fakti ir nepatiesi. LU SP priekšsēdētājs netika "nomests", tika atsaukts viens no FMF SP pārstāvjiem LU SP, kas sagadīšanās pēc bija priekšsēdētājs. Arī minētie iemesli ir nepatiesi. Attaisnots vai neattaisnots sēdes kavējums nav iemesls, lai izplatītu informāciju nepatiesu informāciju. Par ierosinājumu LU SP ievēlēt ar > 50% visu LU studentu balsu - šobrīd LU SP biedri netiek ievēlēti īsti korekti. Tas ir fakts ko solās pieminēt arī LU SP revīzijas komisija savā ziņojumā.
Ja Madara minētie Toma aiziešanas iemesli ir patiesi, tad man jāizsaka nožēla par to, ka cilvēks pamet kuģi, ja kautkas notiek pēc viņa prāta, nevis paliek un cīnās par taisnību. Vai Toms neaizbēgs pie pirmajām grūtībām?
CrAsh rakstīja:Ja ir interese par sarakstu default, tad īsu ieskatu par to, kas tas ir, var gūt šeit - def.id.lv.
Milzīgs žetons par šo! Prikes ka lietas tiek uztvertas nopietni. Bet ko mēs varam redzēt šajā mājaslapā? Tikai biedru sarakstu.... Kur idejas? Kur solījumi?
Malači abas lielākās partijas par to, ka viņi ir te un gatavi izteikties. Vai parādīsies arī kāda ziņa no pārējām partijām? Es ceru!
Tālāk par šodienas notikumiem.
Lielais studentu gājiens uz Saeimu. Jauks pasākums ar cēlu ideju. Manuprāt studentu pašpārvaldei (jabkurai) šajā pasākumā noteikti bija jāpiedalās un jābūt klāt. Atvainojos ja kļūdos, bet redzēju daudz saraksta "default" pārstāvjus - paldies par to! Vai arī citu partiju pārstāvji gāja cīnīties par studentu ineteresēm?
Vēl šajā pasākumā ievēroju - visas LU fakultātes sevi identificēja ar karogiem un zīmēm ar fakultāšu nosaukumiem. Bet sākumā gan FMF gan DF bija neredzami

FMF gan vienu brīdi plivināja pa gaisu oranžu meiteni, bet tas arī viss... Vēlāk gan uzradās arī identificējošās zīmes un šajā sakarā +1 un -1 tieši saraksta "default" pārstāvim. +1 tāpēc ka viņš pamanot šo identifikācijas problēmu sagādāja jau minētās zīmes (abām fakultātēm). -1 tāpēc, ka DF zīmi pameta savvaļā, bet pats stājās FMF studentu priekšgalā nesot FMF identificējošo zīmi... Kas tas par fakultātes studentu pārstāvi, kas pamet savus pārstāvāmos studentus, lai dotos pie citas fakultātes?
Aicinu turpināt kurināt šo vēlēšanu pavardu, lai visiem ir silti un mājīgi. Ceru, ka uzradīsies vairāk vēlētāju viedokļu, nevis tikai mana saruna ar kandidātiem.
Vienmēr neatkarīgais, vienmēr Jūsu
Vēlēšanu Vērotājs