Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fizika vai matemaatika?
Autors Ziņa
Pascal'enok Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 7
Pievienojās: Jul 2010
Reputācija: 0
Ziņojums: #1
Exclamation Fizika vai matemaatika?
Hey hey visiem fizmatu studentiem!
Esmu pieteikusies studēt fiziku, bet tagad mani moka šaubas... Vispār mana "mīlestība" ir matemātika, tomēr fizika ir plašāka un satur arī daudz matemātikas. Fizika man arī labi padodās, bet tomēr zināšanas matemātikā ir augstākas. Salīdzinot eksāmenus arī ir liela starpība(A matemātikā 85% un C fizikā 68%), tomēr tur es laikam steigšanās dēļ uztaisīju kļudas.
Kas varētu būt intersantāks- studēt matemātiku vai fiziku ? un vai var gadīties tā, ka neskatoties uz labiem sasniegumiem matemātikā fizikā neies tik viegli?
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 25.07.2010 21:25 Pascal'enok.)
25.07.2010 21:23
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
alberts.ribenskis Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 8
Ziņojums: #2
RE: Fizika vai matemaatika?
(25.07.2010 21:23 )Pascal'enok rakstīja:  Kas varētu būt intersantāks- studēt matemātiku vai fiziku ? un vai var gadīties tā, ka neskatoties uz labiem sasniegumiem matemātikā fizikā neies tik viegli?
Labāk izvērtē, KĀDU PROFESIJU vēlies nākotnē, beidzot studijas fiziķos vai matemātiķos!
26.07.2010 00:37
Uģis Lazdiņš Atslēdzies
Emulators pēc pieprasījuma

Ziņojumi: 220
Pievienojās: Sep 2008
Reputācija: 8
Ziņojums: #3
Wrong. Nevis kādu profesiju, bet kas jau tagad patīk labāk. Ja ar sirdi dara savu darbu, (da jebkādu), tad pārējais ir salīdzinoši maznozīmīgi.

Vai Tu, piemēram, zināji, ka pīļknābji neprot apieties ar šķērēm?
26.07.2010 08:51
K. B. Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 35
Pievienojās: Jun 2009
Reputācija: 3
Ziņojums: #4
Mans novērojums ir tāds, ka studējot Fizmatos vidusskolas jēdziens "matemātika" izzūd. Tagad tas nav atsevišķs mācību priekšmets, bet gan valoda kurā runā VISI, kas šeit mācās un māca.

Tādēļ - patīk un padodas matemātika? Fizmatu fak. būs īstā vieta. Bet kura studiju programma? Tas nu tiešām ir pēc pašas patikas.

Studēt matemātiku - tas būtu tā pat kā kļūt par zinātnes valodnieku (i.e. strādāt par un ap zinātnes valodu). Fizika drīzāk būtu kā kļūt par rakstnieku - veidod kaut ko foršu izmantojot šo valodu. Smile

- Conquer thyself -
26.07.2010 10:40
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
skaarleta Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 10
Ziņojums: #5
(25.07.2010 21:23 )Pascal'enok rakstīja:  vai var gadīties tā, ka neskatoties uz labiem sasniegumiem matemātikā fizikā neies tik viegli?

Par fizikas bakalaura programmu varētu teikt, ka tieši matemātikas priekšzināšanas tajā ir svarīgas, bet pašu fiziku sāk mācīt no pamatiem. Tāpēc es domāju, ka lielākas problēmas ir tieši tiem studentiem, kam padodas/patīk tikai fizika, bet ne matemātika.
Tātad vismaz no šī aspekta Tev nav, par ko uztraukties! Smile Domāju, būsi laba studente abās programmās!

Cita lieta, protams, ir - kas Tev labāk iet pie sirds...
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 26.07.2010 11:15 skaarleta.)
26.07.2010 11:14
Pascal'enok Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 7
Ziņojums: #6
Paldies par atbildēm! Tas ka vārds "matemātika" izzud, bet ir tāds ka apvienojošs faktors visiem fizmatu fakultātēm liek man domāt savadāk Smile Foršs salīdzinājums - fizika un rakstieks Smile izklausās labi, nevar nepiekrist Smile
Vēlreiz paldies! Es pagaidām palikšu pie izvēlētās programmas Smile
26.07.2010 11:19
Dr. evel Atslēdzies
pasaule buus mana!!!

Ziņojumi: 532
Pievienojās: Dec 2008
Ziņojums: #7
man liekas ka bez vismaz labaam zinaashanaam matemaatikaa nevar kljuut par labu fizikji. saprast fizikas likumus un izprast procesus ir daudz vieglaak nekaa transformeet tos matemaatiskajaa pasaulee un pieleitojot matemaatiku peetiit un analizeet to iztureeshanos.

Ostins Pauerss mani neapturees!!!
26.07.2010 12:12
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija