Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Datoriķi, 3.kurss
Autors Ziņa
Hexal16 Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 87
Pievienojās: Oct 2007
Reputācija: 1
Ziņojums: #1
Datoriķi, 3.kurss
Pieņemot, ka datoriķi vēl izmanto šo forumu, izlēmu apjautāties par B daļas kursiem 5. semstrī. Varbūt veckursnieki var pakomentēt šadus kursus:

ORACLE projektēšanas rīki(Laila Niedrīte)
AB Suite programmēšanas vide(Elmārs Strods)
Linux kodola programmēšana(pagaidām rakstīts - Borzovs Rolling Eyes )
Programmēšanas valodu sintakse un semantika (Kārlis Čerāns)
Datu bāzu praktikums(Darja Solodovņikova)

Jāsavāc 6kr.p un man nav ideju ko ņemt Very Happy
30.08.2010 18:51
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
dambō bet rōzā Atslēdzies
Man ir tituls.

Ziņojumi: 256
Pievienojās: May 2010
Reputācija: 0
Ziņojums: #2
RE: Datoriķi, 3.kurss
reku veckursnieka atbilde man par "Programmēšanas valodu sintakse un semantika".
Citāts:pieņemu, ja paņemsi, būs failz tur mājasdarbos jākodē PROLOGā un arī bija pat jāizveido interpretators/kompilators vienai programmēšanas valodai - priekš 2kp kursa mājasdarbu apjoms bija daudz daudz par lielu

ja patīk hardcore kursi, tad ņem

DB praktikums = DB I tikai bez teorijas.

Lido, lido augstu. Augstu pāri kalniem, upēm, plašumiem.
[Bilde anim_e0142162-c73c-5a04-b90c-ef927a52d2eb.gif]
30.08.2010 19:06
raganina Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 20
Pievienojās: Aug 2007
Ziņojums: #3
AB Suite - visa semestra garumā jātaisa praktiskie darbi, galā sanāks liela sistēma, kas sesijā jāatrāda , kā strādā utt. Nekas grūts nav. Pasniedzējs skatās arī apmeklējumu. Liekas, ka zemākā atzīme, ko ielika, bija 7, bet pārsvarā 9.
Un pēc kursa beigām vēl iedod sertifikātu.

Oracle projektēšanas rīki, taisi sistēmu(līdzīgu kā DB) ar oracle designer , ja strādā vismaz 2 formas , tad 8 garantēts. Neliels čakars gan ir beigās ar tām formām, bet uztaisīt var mierīgi. Pasniedzēja arī palīdz , ja kaut kas nav skaidrs.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 30.08.2010 20:10 raganina.)
30.08.2010 20:09
Raimz Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 329
Pievienojās: Aug 2005
Reputācija: 5
Ziņojums: #4
No šiem - Linux kodola programmēšana un Datu bāzu praktikums.

ORACLE projektēšanas rīki - ja nekas nav mainījies, tiek apskatīti Oracle Case rīki, kas ir novecojuši un Oracle tos vairs tālāk neattīsta.
AB Suite programmēšanas vide - šauras specializācijas izstrādes vide ar šauru pielietojumu.
Programmēšanas valodu sintakse un semantika - noderīgs kurss, ja interesē nozares teorētiskās lietas.
30.08.2010 23:34
Toms Mikoss Atslēdzies
DatZ

Ziņojumi: 295
Pievienojās: Aug 2006
Ziņojums: #5
No savas pieredzes:

Oracle rīkus nav vērts ņemt.
a) Tehnoloģija pati par sevi ir novecojusi;
b) Uz kājas pirkstiem var saskaitīt vietas, kur ar šiem rīkiem kāds strādā;
c) Rīki, ar kuriem kursā jāstrādā, ir kaitinoši nepārdomāti un lietotājam nedraudzīgi.

Konkrēti ar "Programmēšanas valodu sintakse un semantika" neesmu saskāries, taču kursi pie Čerāna ir labi un noderīgi. Iemācīties var daudz, un sevis pilnveidošanai tos noteikti iesaku. Taču lai kādu no šiem kursiem noliktu, uz semestri ir jāatvadās no dzīves - visus brīvos brīžus sēdēsi un mācīsies, un arī tad parasti tikai knapi sanāk nepieciešamajos punktos ierakstīties.

DB praktikums - no kursa tik vien atceros, ka pāris reizes gāju rakstīt kaut kādus praktiskos darbus. Nevaru teikt, ka tur būtu ko jaunu iemācijies.

Software and cathedrals are much the same - first we build them, then we pray.
31.08.2010 12:25
Madars Atslēdzies
\m/

Ziņojumi: 85
Pievienojās: Aug 2007
Reputācija: 6
Ziņojums: #6
(30.08.2010 18:51 )Hexal16 rakstīja:  Programmēšanas valodu sintakse un semantika (Kārlis Čerāns)

Diezgan interesanti mājasdarbi (bet prasa salīdzinoši vairāk laika nekā citos kursos parasts) un praktiski vienīgais kurss, kur stāsta par kompilatoru lietām, kas citādi mūsu programmā trūkst. Varēs mājasdarbos rakstīt parserus/assemblerus/translatorus dažādām "toy languages". Manam virzienam (DZ) bija obligātais kurss, bet droši vien būtu ņēmis arī no cita virziena tieši šo iemeslu dēļ.

Daudzi mājasdarbi ir jāraksta ne-imperatīvā programmēšanas valodā (Prolog vai Haskell, bet var sarunāt arī citu), tāpēc varbūt vieglāk būs, ja pirms tam paņemta, piemēram, deklaratīvā programmēšana.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 31.08.2010 13:04 Madars.)
31.08.2010 12:59
Hexal16 Atslēdzies
Member

Ziņojums: #7
He, tagad ir pat gandrīz grūtāk izlemt. Bezjēdzīgus kursus galīgi negribas, bet arī hardcore ne visai iepriecina(Neesmu centīgākais cilvēks uz zemes), kāds var pastāstīt vai Linux kodola programmēšanā mēdz 7 ādas dīrāt?
31.08.2010 13:01
BlackJack Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 53
Pievienojās: Sep 2007
Ziņojums: #8
Varu pateikt, ka Linux kodols pagaidām izskatās visai problemātisks, jo pasniedzējs Kriķis nebūs šo semestri, un lieku varbūtibu 1:100, ka Borzovs to mācis... ja -ovs tad varbūt Vihrovs... Wink

Ja esi draugos ar kernel.org un it īpaši kerneltrap.org, tad vari droši ņemt, savādāk neiesaku. Visā visuma kurss sliecas uz hard-core.

Ja notiek brīnums un Kriķis atgriežas, tad kā pasniedzējs viņš ir visai pieļāvīgs un sakarīgs. Tikai neprasiet viņam par māju...
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 31.08.2010 16:19 BlackJack.)
31.08.2010 16:12
Mezha_lauminja Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 518
Pievienojās: Sep 2005
Reputācija: 9
Ziņojums: #9
Pie Čerāna praktiski viss prasa daudz laika un zinaamu devu attapiibas.

Paareejos kursus nevienu neesmu njeemusi. Veel jau ir iespeeja kaut ko panjemt no citu semestru B daljaam. Aarija varbuut drusku paaurees, bet izdaraams tas ir un atljauts arī.

Kas tu par vilku? – saka man.
Es tiešām esmu mājas suns[..]
31.08.2010 17:04
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Hexal16 Atslēdzies
Member

Ziņojums: #10
LUIS izskatās, ka tiešām piedāvā kko no iepriekšējā gada B daļas, bet vismaz mani tas nesaista.

Varbūt vēlreiz par Linux kodola programmēšanu, kādi tur ir tie praktiskie darbi? Varbūt varat iedot citu gadu paraugus Smile
01.09.2010 14:22
BlackJack Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 53
Pievienojās: Sep 2007
Ziņojums: #11
http://asm1.linux.edu.lv/LKP09/

Bet vēlreiz jāatgādina, ka ja kurss šogad notiks, tad pasniedzējs būs cits. (visticamāk vieglāks).
02.09.2010 10:13
agl Atslēdzies
asd
**

Ziņojumi: 22
Pievienojās: Jul 2007
Ziņojums: #12
Kādas ir atsauksmes par 'Datu aizsardzība un kriptogrāfija' (prof. Rūsiņš-Mārtiņš Freivalds).
Līdz šim gan nav dzirdētas sliktas atsauksmes par R-M Freivaldu. Kā ar pašu kursu?

Un kas īsti ir ar tiem Specsemināriem (kas un cik nopietni tur notiek)? Galā būs atzīme vai iesk./neiesk.?
02.09.2010 10:43
Caribou Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 97
Reputācija: 4
Ziņojums: #13
Specsemināri notiks. 9. septembrī 16:30 R19, 13. auditorijā būs īsas reklāmas par to, kas seminārā notiek. Ļoti labs seminārs ir "Eksperimentālā matemātika". Ja reģistrējas, tad, protams, būs jānopelna kaut kāda atzīme, bet var piedalīties arī tāpat.

Monty Python's
02.09.2010 10:54
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Mezha_lauminja Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 518
Reputācija: 9
Ziņojums: #14
(02.09.2010 10:43 )agl rakstīja:  Kādas ir atsauksmes par 'Datu aizsardzība un kriptogrāfija' (prof. Rūsiņš-Mārtiņš Freivalds).
Līdz šim gan nav dzirdētas sliktas atsauksmes par R-M Freivaldu. Kā ar pašu kursu?

Nu man no Freivalda kursiem labaak patiik tie, kuros vinjsh pats arii staasta, ne tikai dod uzdevumus risinaat (un pa retam kaadu hintu), un shis ir no tiem.

Iesaku, ja vien nav taa ka tu jau visu par RSA zini.

Kas tu par vilku? – saka man.
Es tiešām esmu mājas suns[..]
02.09.2010 15:07
Doktors Streindžlovs Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 199
Pievienojās: Oct 2008
Reputācija: 4
Ziņojums: #15
Pieminot specseminārus - es tā kā esmu dzirdējis, ka četros gados viens obligāti esot jāpaņem. Kas notiek, ja tomēr nepaņem?

...Streindžlovs
02.09.2010 15:30
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija