Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astronomija?
Autors Ziņa
BlackJack Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 53
Pievienojās: Sep 2007
Reputācija: 1
Ziņojums: #1
Astronomija?
Kādas ir godājamo fizmatu domas par Astronomijas kursu?
Kā ir ar pasniedzējiem, interesanti klausīties?

http://estudijas.lu.lv/course/view.php?id=1127
[/b]
Esmu datoriķis, kas domā paņemt Astronomiju kā C daļu. Kādreiz patika lasīt Zvaigžnoto Debesi... Smile

Visbeidzot, kā ar gala pārbaudījumiem? Eksāmena jautājumi izskatās puslīdz ok, bet kā ar uzdevumiem?
31.08.2010 16:07
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Dr. evel Atslēdzies
pasaule buus mana!!!

Ziņojumi: 566
Pievienojās: Dec 2008
Ziņojums: #2
RE: Astronomija?
jaa izskataas interesanti, labpraat panjemtu sho te kursu, tikai kur rakstiits, kuraas dienaa un laikos notiks lekcijas un kur, Zelljos vai kur citur?
pag es nesapratu, man luisaa nav taads kurss piemineets c daljaa, tas ir es luisaa nevaru tam pieregistreeties, tad kas buutu jaadara lai to izdariitu, un kur rakstiits shii kursa lekciju grafiks?
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 31.08.2010 20:33 Dr. evel.)
31.08.2010 20:09
BlackJack Atslēdzies
Member

Ziņojums: #3
Mana saprašana ir, ka var ņemt jebkuru citas fakultātes kursu, ja attiecīgas fakultātes(šini gadījumā fizmatu) lietvede piekrīt un protams pasniedzējs piekrīt.

Protams, būtu jauki, ja kāds no fiziķiem varētu pateikt cikos un kurā dienā šis kurss būs. Smile
31.08.2010 21:27
Mezha_lauminja Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 529
Pievienojās: Sep 2005
Reputācija: 9
Ziņojums: #4
(31.08.2010 21:27 )BlackJack rakstīja:  Mana saprašana ir, ka var ņemt jebkuru citas fakultātes kursu, ja attiecīgas fakultātes(šini gadījumā fizmatu) lietvede piekrīt un protams pasniedzējs piekrīt.

Jaa. Es nedaudz paarsteidzu dazhus filologus, kad klausijos ievadu vispaariigajaa valodnieciibaa (tas vinjiem bija pirmaa kursa A daljas priekshmets).
31.08.2010 22:32
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
RaitisG Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 27
Pievienojās: Sep 2008
Reputācija: 0
Ziņojums: #5
Astronomija mums (fiziķiem) paredzēta trešdienās no 12.30-16.10 (2 lekcijas- 4 kredītpunktu kurss)
01.09.2010 08:20
BlackJack Atslēdzies
Member

Ziņojums: #6
Paldies Raiti!

(01.09.2010 08:20 )RaitisG rakstīja:  Astronomija mums (fiziķiem) paredzēta trešdienās no 12.30-16.10 (2 lekcijas- 4 kredītpunktu kurss)
01.09.2010 13:27
Valdis Zuters Atslēdzies
Slaists, liels un garš!!

Ziņojumi: 153
Reputācija: 9
Ziņojums: #7
(31.08.2010 16:07 )BlackJack rakstīja:  Kādas ir godājamo fizmatu domas par Astronomijas kursu?
Kā ir ar pasniedzējiem, interesanti klausīties?

http://estudijas.lu.lv/course/view.php?id=1127
[/b]
Esmu datoriķis, kas domā paņemt Astronomiju kā C daļu. Kādreiz patika lasīt Zvaigžnoto Debesi... Smile

Visbeidzot, kā ar gala pārbaudījumiem? Eksāmena jautājumi izskatās puslīdz ok, bet kā ar uzdevumiem?

Pieredze rāda, ka astronomijas kurss dalās divās daļās:
Viena daļa ir interesanta un viegli saprotama, varētu pat teikt, ka tiek stāstīts populārzinātniskā līmenī, ko varētu saprast arī pamatskolnieki.
Otra daļa ir nedaudz sarežģītāka, jo tajā tiek stāstītas dažādas teorijas un procesu fizikālie izskaidrojumi. Lai saprastu šo daļu, vajadzētu fizikas priekšzināšanas, ko iegūst studējot fiziku 1. un 2. kursā. Ja Tev ir bijusi ļoti laba vidusskolas izglītība fizikā, tad varbūt arī šo to varētu saprast, bet es ar savu vidusskolu cauri netiktu.

Kad mācījos astronomiju, tad pirmajā lekcijā bija viens, laikam 5. kursa matemātiķis, kam patika astronomija un Zvaigžņotā debess, viņš arī gribēja to kā C priekšmetu, bet pēc pirmās lekcijas saprata, ka nebūs - pārāk daudz fizikas.

Taču spriežot pēc pagājušā eksāmena, es ieteiktu sev šo kursu ņemt, jo eksāmenā uzdevumi nebija jāpilda, tie bija jāpilda kontroldarbos. Bija viegli un grūti uzdevumi, bet iemācoties risināt dažus piemērus, sekmīgi kontroldarbus varēja nokārtot. Gala atzīmi varēja pacelt, ja uzstājās ar savu referātu, kas ir diezgan viegli. Turklāt pašā eksāmenā drīkstēja lietot savu pierakstu kladi, galvenais vajadzēja pārzināt savu kladi un bija vajadzīgs vispārīgs priekšstats par procesiem, lai vienkārši nenolasītu visu no klades.

Tas viss gan var mainīties, jo katrs gads nāk ar saviem noteikumiem un likumiem, bet ja astronomija interesē, tad droši ņem šo kursu!
01.09.2010 13:56
Goldmember Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 21
Pievienojās: Nov 2009
Ziņojums: #8
LUISA izlasiju ka lekcijas ir 1-dienaas 12-16, taa taisniiba?
03.09.2010 14:32
RaitisG Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 27
Pievienojās: Sep 2008
Ziņojums: #9
tā skatos, ka kaut kas tomēr ir samainīts, jo patiešām tagad Astronomija ir ielikta pirmdienā, nevis trešdienā.. Confused
04.09.2010 09:55
wolvenforest Pieslēdzies
Posting Freak

Ziņojumi: 90 424
Pievienojās: Dec 2022
Ziņojums: #10
родн216.67мышцNearЛимопансКрафClifSwamMichМаркАртиTescStefмесяФролEdgaThirHenrStjaАнтоКочеJohn
AnneWelc10-2TrenLaboPatrсертнасеДетсGreeЩербGregМахаNaivShamSaltPalePaleCamaоконLEGOGarnClin
AudiMemoRadiсоциCotoNostStreLuxoБусыSideзачиStefКозлФельXVIIFoursilvотдеязыкSpliGIUDножоКерц
AnthBlueMartrlinPeteцеркJohnкараЛэн-WilsLAPIМориПапоMiyoZoneLAPIZoneKaleMiyoZonediamSwarZone
AlisVeraJohnШуляHarrдопоDuncУшакОксаГрэхДоропостСлобDSY-психПлужРолиSilvHellМендДробЦветJame
ДедюпозофарфмесяначаMitsDavoINTESallЗайцBookсертHallOlmeMMORжелб1775AntiARAGVilnОрлооперRegg
9088МаксИльшкамноблаживоDodgDiadWindЛукьTanaUneoхлопсертGourКабаЛитРЛитРяйцоЕвстЗверJohnInsi
КилиРотеСветБазиСибрБеляЛихоЛевчвынуMartБерерабоNintAbanстудДобрGregболеДомеМечтMalcФитнавто
ArthТихоАрабАрсуMathподаwwwoиздаМатаDaviЗапасловПлугГадиTonyМаврИванавтоМировообредамесямеся
месяBlacзавеОхотподгTrueСтарИллюФормМалюRainвозрКочуtuchkasJeffАнто
03.03.2023 06:27
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija