Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ai klss jautājums
Autors Ziņa
nothin Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 60
Pievienojās: May 2010
Reputācija: 2
Ziņojums: #1
ai klss jautājums
ai class
Bayes&Networks
2ais uzdevums

Es netiku skaidrībā, kas ir "independent parameters" bla bla. Man arī mājas darbos par šo bija kļūdas. Varbūt kāds var īsumā apgaismot.
Piemēram, kāpēc priekš A tas ir 2?
17.12.2011 21:24
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Kaspars Balodis Atslēdzies
¥

Ziņojumi: 344
Pievienojās: Sep 2005
Reputācija: 9
Ziņojums: #2
RE: ai klss jautājums
Ja tu zini, ka rīt var būt saule vai lietus, un gribi zināt precīzas varbūtības tam, tad tev pietiek zināt, ka P(saule)=0.3. Jo P(lietus) tu vari izrēķināt kā 1-P(saule)=0.7. Tātad ir viens neatkarīgs parametrs - P(saule).

Ja rīt var būt saule, lietus vai sniegs, tad tev vajag zināt divus parametrus, piemēram, P(saule) un P(lietus). Pēdējo vari izrēķināt kā viens mīnus abi iepriekšējie. Tātad ir divi neatkarīgi parametri. Tāpēc arī priekš A ir 2, jo A var pieņemt 3 vērtības, bet tev pietiek zināt varbūtības divām no tām, lai zinātu visas.
17.12.2011 22:22
mita Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 17
Pievienojās: Oct 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #3
Ja pareizi pati to saprotu...

Lekcijās izskatīja gadījumus, kad A pieņēma 2 vērtības, piemēram, A gadījums notika vai nenotika, ar attiecīgajām varbūtībām.
Informācijas glabāšanai par A, tad pietika ar vienu parametru (piemēram, zināt varbūtību, kad notika - P(A), jo, kad nenotika jeb P(~A) var izrēķināt, P(~A) = 1 - P(A)).

Šeit prof. dod gadījumu, kad A var pieņemt 3 vērtības, līdz ar to, lai uzzinātu trešo vērtību, mums jāglabā informācija tikai par 2 vērtībām, jo trešo vienmēr var aprēķināt/uzzināt: 1 - P(A1) - P(A2).
Viņš to arī paskaidro jautājumā.

(17.12.2011 21:24 )nothin rakstīja:  ai class
Bayes&Networks
2ais uzdevums

Es netiku skaidrībā, kas ir "independent parameters" bla bla. Man arī mājas darbos par šo bija kļūdas. Varbūt kāds var īsumā apgaismot.
Piemēram, kāpēc priekš A tas ir 2?
17.12.2011 22:55
nothin Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 60
Pievienojās: May 2010
Reputācija: 2
Ziņojums: #4
Par AI vēl runājot, man absolūti nav skaidrs "particle filters".
Varbūt šeit arī varat dažos vārdos izstāstīt?

R.
18.12.2011 13:24
Mezha_lauminja Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 529
Pievienojās: Sep 2005
Reputācija: 9
Ziņojums: #5
Es to vienreiz dažos vārdos jau izstāstiju Very Happy
http://fizmati.lv/forums/thread-5141-pos...l#pid39467
18.12.2011 16:14
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
wolvenforest Pieslēdzies
Posting Freak

Ziņojumi: 86 040
Pievienojās: Dec 2022
Reputācija: 0
Ziņojums: #6
судь147.1лечеCHAPClifFernComeColiАкопмузыWind0904John1018TanyImprEverElizформBlinгражПаноорфо
КресFionБуянAlbeDesiсертсертRudyThukРогаабхаПаджИоанFrauYoghпереСизоустрLexiМалоКрасАрейLoui
сертThieДревразвXVIIThomHarrCollХрулФормCaptDownрабоцветArchКлимXVIIStouJudiПекаPlatИллюChri
EsetWindLudwэпигКришМоскСкорJaggДом-AnciSupeQuakUndeArtsЖураАртиОтечоткрвыраЩербJaneUndeNath
сереBatoменякараRondEmilнаслИерукнигKennТихоЛазаgyunHardБордменяCaroMichDolbавтоРоссWindIntr
HeadBronчайнHarmMehuSandBoscCataLuckArieDawnFirsчасо3716КрасVanbSSS-MiniSTARPROTMisiтравDMas
CityпазлинстрабонастпласLambBasiWindWindGiotValecontCafeDarsЛитРЛитРLaurБаумВольЛитРпазлЛитР
ТопиДонсСодеАхмеНейгТретЮм-РжитьMarkAcadМерзПрихСлесВладнароBlooПолоAmneгенеPuisJereВосктеат
JeweДениБезрЗиниMagiAlphBangEricRoadФормЛавлязыкLisaЛукаWindMillЛьвоМалаоздоМатиEdmoHarmHarm
HarmCokiСодеКисеПроиначаИнстиздаDuncЩуркSaraЛавравтоtuchkasТренРонь
10.03.2023 15:55
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija