Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZPD darbs
Autors Ziņa
elansg Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 4
Pievienojās: May 2012
Reputācija: 0
Ziņojums: #1
ZPD darbs
Tātad rakstu Zinātniski Pētniecisko darbu un paņēmu tēmu "Biškopības produkcijas izmantošana ikdienā". Domāju, ka būs viegli, jo gan tētis, gan radi nodarbojas ar biškopību. Bet atdūros pie tā, ka nevaru izdomāt pētāmo problēmu. Iesakiet savas idejas vienalga par kādu tēmu biškopībā, tā, lai tur būtu ko pētīt.Confused:
28.05.2012 13:13
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
dambō bet rōzā Atslēdzies
Man ir tituls.

Ziņojumi: 304
Pievienojās: May 2010
Ziņojums: #2
RE: ZPD darbs
Bites mirst. Laughing
Vai arī laikapstākļi. Dīvainas ziemas, vasaras. Very Happy
28.05.2012 15:28
ulzha Atslēdzies
Koto Member

Ziņojumi: 683
Pievienojās: May 2006
Reputācija: 16
Ziņojums: #3
Es ar gribēju tā teikt - bet OP tur "produkcijas izmantošana"
28.05.2012 16:35
elansg Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojums: #4
(28.05.2012 15:28 )dambō bet rōzā rakstīja:  Bites mirst. Laughing
Vai arī laikapstākļi. Dīvainas ziemas, vasaras. Very Happy

Nu jā par šo jau biju iedomājies, BET kā lai es to izpētu? Sad

(28.05.2012 16:35 )ulzha rakstīja:  Es ar gribēju tā teikt - bet OP tur "produkcijas izmantošana"

Nē nu tēmu drīkst pamainīt tik daudz lai paliek par biškopību Confused
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 28.05.2012 17:43 elansg.)
28.05.2012 17:41
nothin Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 60
Reputācija: 2
Ziņojums: #5
Problēme - cilvēki nav ieinteresēti produktos pietiekami. Kā ieinteresēt mani izmantot biškopības produktus (pieņemu, ka izņemot medu ir vēl 100iem citu, par kuriem nekā nezinu) ikdienā?

Problēma - neefektivitāte saimniecībā. Kā uzlabot efektivitāti produktu dabūšanā - vairāk bites, vairāk medus, varbūt ir kāda iespējam izmantot maksimāli visu, ko bites dod

Problēma - tā pati neefektivitāte, piemēram, nepaspēj visu apstrādāt vai arī tieši otrādi - paliek brīvas rokas. Cik būtu optimāli "bišu māju" turēt manā saimniecībā, lai varētu ar tik cilvēkiem cik man ir visus darbus paveikt un viss būtu efektīvi.

Problēma - man ir tādas bites, kas nedaudz tik daudz medus, cik kaimiņam, vai arī nedod tik garšīgu vai tml. Varbūt ir dažādas bišu sugas, kurām ir garšīgāks medus? Who knows...

Problēma - netiek izmantotas modernas tehnoloģijas. Moderno tehnoloģiju izmantošana bišu produktu apstrādē, iegūšanā utt. Varbūt kkas tāds ir?

Problēma - manas bites nevairojas.

Problēma - manas bišu mājas nav pietiekami lielas vai ir par lielu.

Piebilde - esmu programmētājs, ar bitēm nenodarbojos Very Happy
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 28.05.2012 18:02 nothin.)
28.05.2012 17:58
elansg Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojums: #6
(28.05.2012 17:58 )nothin rakstīja:  Problēme - cilvēki nav ieinteresēti produktos pietiekami. Kā ieinteresēt mani izmantot biškopības produktus (pieņemu, ka izņemot medu ir vēl 100iem citu, par kuriem nekā nezinu) ikdienā?

Problēma - neefektivitāte saimniecībā. Kā uzlabot efektivitāti produktu dabūšanā - vairāk bites, vairāk medus, varbūt ir kāda iespējam izmantot maksimāli visu, ko bites dod

Problēma - tā pati neefektivitāte, piemēram, nepaspēj visu apstrādāt vai arī tieši otrādi - paliek brīvas rokas. Cik būtu optimāli "bišu māju" turēt manā saimniecībā, lai varētu ar tik cilvēkiem cik man ir visus darbus paveikt un viss būtu efektīvi.

Problēma - man ir tādas bites, kas nedaudz tik daudz medus, cik kaimiņam, vai arī nedod tik garšīgu vai tml. Varbūt ir dažādas bišu sugas, kurām ir garšīgāks medus? Who knows...

Problēma - netiek izmantotas modernas tehnoloģijas. Moderno tehnoloģiju izmantošana bišu produktu apstrādē, iegūšanā utt. Varbūt kkas tāds ir?

Paldies idejas ir labas, bet šīs problēmas ir kaut kā jāizpēta, jāatklāj kautka

(28.05.2012 17:58 )nothin rakstīja:  Problēme - cilvēki nav ieinteresēti produktos pietiekami. Kā ieinteresēt mani izmantot biškopības produktus (pieņemu, ka izņemot medu ir vēl 100iem citu, par kuriem nekā nezinu) ikdienā?

Paldies idejas ir labas, bet šīs problēmas ir kaut kā jāizpēta, jāatklāj kaut kas jauns par šo tēmu.
Grūti paskaidrot, ko es gribu jautāt, bet šis jēdziens varētu palīdzēt Confused

Pētījums – mērķtiecīgas zinātniskās izziľas un analīzes darbības rezultāts; zinātnisks darbs
(piem., monogrāfija, raksts, referāts), kurā apkopoti, izklāstīti pētnieciska darba, pētīšanas rezultāti.
Pētījumā atspoguļota vispusīga, parasti jauna, informācija, kas iegūta, vācot faktus, ziľas, novērojot,
eksperimentējot u.tml. darba beigās parasti tiek doti secinājumi. Eksperimentāls pētījums; empīrisks
pētījums; teorētisks pētījums (12, 128. lpp.).
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 28.05.2012 18:39 elansg.)
28.05.2012 18:32
Mezha_lauminja Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 529
Pievienojās: Sep 2005
Reputācija: 9
Ziņojums: #7
Nu ja! Tu vari ņemt jebkuru šādu Problēmu, kā tev ieteica un izanalizēt viņu: 1) meklēt Problēmas cēloņus, 2) ja Problēma ir tas, ka notiek kāds slikts process, tad izpētīt, kā viņš notiek, un 3) beigās ieteikt, ko darīt, lai atrisinātu Problēmu/izvairītos no viņas.

Un ja neviens iepriekš šo Problēmu nav izanalizējis, tad tu esi atklājis/izpētījis kaut ko jaunu: kā izvairīties/atrisināt P vai kā viņa notiek.

Ceru, ka izdevās izskaidrot pietiekam uztverami.
29.05.2012 00:26
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
martins Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 92
Pievienojās: Feb 2009
Reputācija: 3
Ziņojums: #8
Kā programmētājam prātā nāk: Bišu spietošanas paredzēšana pēc to uzvedības (piemēram, filmējot skreju).
Smile
29.05.2012 10:06
nothin Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 60
Reputācija: 2
Ziņojums: #9
Visas minētās problēmas derētu ZPD.
Piemēram, problēma ir, ka tavā saimniecībā mirst bites.
Un tev ir dabīgi jautājums - kāpēc? Tad to tu arī pēti.

Tad tu pēti - kādas ir tavas bites, kādas ir kaimiņu bites, kādas vispār ir bites, un kad tieši viņas mirst, un ko par to saka literatūra, un kāpēc bites mirst citiem un vai tev varētu būt tādi iemesli vai nevarētu būt utt.
Beigās tu esi izpētījis ļoti daudz visa kā zinātniska un tavs jauninajums būtu tas, ka tu tieši savā saimniecībā esi uzzinājis iemeslus kāpēc mirst bites vai šo iemeslu kombināciju, tad tos iemeslus tu uzlaboji un bites vairs nemirst, neviens cits iepriekš tavā saimniecībā to nav darījis. Un tas ir rezultāts.

Te nevaram vairāk ieteikt, jo mēs (vismaz es) nenodarbojos ar bitēm...
VISLABĀK pajautā tēvam vai citiem radiniekiem - ar kādām problēmām ikdienā viņi sastopas savā darbā un tad tā arī būs reāla problēma. Ar savu ZPD izpēti visu ko par bitēm un to produktiem un beigās piedāvā risinājumu (vai labāk vairākus un tos salīzini) šo radinieku problēmām.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 29.05.2012 14:16 nothin.)
29.05.2012 14:13
elansg Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojums: #10
Labdien atkal, vai ,jūs, nevarētu man palīdzēt sadomāt jautājumus, ko uzdot anketēšanas daļā. Darba tēma paliek "Biškopības produkcijas izmantošana ikdienā"
10.12.2012 19:11
Blekss Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 712
Pievienojās: Aug 2005
Reputācija: -2
Ziņojums: #11
Ko tu vēlies uzzināt no šīs aptaujas? Ja tu vēlies noskaidrot kādus biškopības produktus cilvēki izmanto, tad to arī jautā, pajautā vai izmanto alternatīvus produktus (ja tādi ir). Pajautā kādus produktus cilvēki vispār zin no biškopības produkcijas (būsi pārsteigts cik maz cilvēki ir dzirdējuši par to ka no bitēm var dabūt ziedputekšņus un cik tie sasodīti garšīgi Smile). Ja vēlies noskaidrot kāpēc bites mirst, tad vispār nav jēgas taisīt aptauju, cilvēki ne sūda to nezin.

Un tici man - šajā forumā apgrozās cilvēki kas vienlīdz labi saprot burtus boldā un bez tā, tāpat arī māk izlasīt tekstus ar defaulto fonta izmēru, nevajag obligāti lielākus. Velti centies.

martins rakstīja:Kā programmētājam prātā nāk: Bišu spietošanas paredzēšana pēc to uzvedības (piemēram, filmējot skreju).
Šis nebūs nekas jauns, biškopji jau sen to spēj diezgan laicīgi "paredzēt" un novērst.
12.12.2012 19:36
wolvenforest Pieslēdzies
Posting Freak

Ziņojumi: 85 999
Pievienojās: Dec 2022
Ziņojums: #12
зоди223полуBettДангШуваPeteVaghSamiXIIIJoacDunsШацкСодеакадстихJameКрымбываАртиПоплдьявMirc
SkarTescTescLongсертсертBylyАракавтоGillAndrSinfLloyCharNiveSpicReneSchaNiveAccaМолоHeadLave
FredгодуStepPaolJeweВВинАтарЕвгрBarbКозлупрапублAndrПоткWindSelablacNikiHundAtikPopaSideЭкст
StanStanПетрMagdскла10-2Disn02-1OrsoавтословVladFranРоссZoneERINZoneпризdiamZoneZonediamчист
XVIIЧеск01-2ДудиMotoXVIIСлотЯросRogeSworGabrЛомаInsp1877КосаАбраScar1281ГречMagipapeтеорMike
ЧеркукрахороTRASDuroTreeHotpROKRBookПодвBookРоссLeifVani00001522Tain9148SEATуказСавчполеFLAC
ИллюValibonuпредsteaгранАнтоСоснWindWindJuliBoscсертсерткукуqбгсРазмклубStanКочеЛитРЛитРЛитР
Смет(194ScotНезапериMartЕршоЛебе(186HeinСмиртеатЛюбоMagiSingНеокauthжизнполечитаVivaComeАлек
класшколSaleИллюОзеррепкХохлДробКрасEnglRobeЕлисКостРуднУшакIronГолдHarvРаутСокоreviTRASTRAS
TRASUnhoLookCindслушHuncSweeJaneИгошВесеSaraWordЗуевtuchkasСолонача
15.03.2023 14:48
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija