Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uzdevums
Autors Ziņa
Rinbo Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 3
Pievienojās: Jun 2012
Reputācija: 0
Ziņojums: #1
Uzdevums
Labdien! Mācos 1.kursā par programmētāju, lai paceltu atzīmi jāizpilda tāds uzdevums: izmantojot kodus shortint, longint , byte, word, single, double, extended, comp jāizveido programma, kurā izmantotu šos kodus... Programmai ir jābūt loģiskai, visām darbībām saistītām savā starpā, manuprāt, sanāk tikai kkādas matemātiskas darbības vai chr koda izmantošana, programmai jābūt 1 kursa līmenī.

Es izveidoju kko tādu, bet gluži nesaprotu kā strādā datu tipu diapazoni, ko viņi sevī iekļauj, vai to ka nevarēs rakstīt lielāku skaitli par 255 vai saglabāt šajā mainīgajā vairāk kā 255 vērtības?

var m1: array [0..255] of byte; i:word;

begin

for i:=1 to 255 do
begin
write('Ievadiet simbola kodu, lai uzzinatu kads simbols ir zem ta: ');
readln(m1[i]);
writeln;
writeln(chr(m1[i]));
end;

readln;
end.

vēl man bija ideja, lai, piemēram, pēc tā visa vēl izvada kādas darbības kuras jāprēķina un izvadā varētu izmantot dotos datu tipus... es nesaprotu kā to visu varētu izmantot, jo ir arī nosacījums, ka ir jābūt tā ka dotajā darbībā varētu izmantot tikai to mainīgā veidu nevis kādu citu...

programmai ir jābūt primitīvai bet loģiskai...

ceru, ka kāds sapratīs un varēs pasviest kādu ideju

P.S. programmai jābūt dev-pascal...
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 17.06.2012 09:53 Rinbo.)
17.06.2012 09:51
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
ulzha Atslēdzies
Koto Member

Ziņojumi: 662
Pievienojās: May 2006
Reputācija: 19
Ziņojums: #2
RE: Uzdevums
Datu tipi - tātad datu tipi, nevis "kodi"

Google dod http://wiki.freepascal.org/Variables_and_Data_Types - ta nu kliedē nesaprašanu; tur ir visiem sarakstīts, kādas vērtības var pieņemt

Nosacījums, ka "dotajā darbībā varētu izmantot tikai to mainīgā veidu nevis kādu citu", ir neiespējams. Loģiski, ka pa zvirbuļiem var šaut gan ar nerf, gan lielgabalu. Dšn domāts "to mainīgā veidu nevis mazāku".
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 17.06.2012 13:13 ulzha.)
17.06.2012 13:04
Rinbo Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojums: #3
(17.06.2012 13:04 )ulzha rakstīja:  Datu tipi - tātad datu tipi, nevis "kodi"

Google dod http://wiki.freepascal.org/Variables_and_Data_Types - ta nu kliedē nesaprašanu; tur ir visiem sarakstīts, kādas vērtības var pieņemt

Nosacījums, ka "dotajā darbībā varētu izmantot tikai to mainīgā veidu nevis kādu citu", ir neiespējams. Loģiski, ka pa zvirbuļiem var šaut gan ar nerf, gan lielgabalu. Dšn domāts "to mainīgā veidu nevis mazāku".

Nu man arī tas liekas neiespējami tāpēc arī jautāju, es domāju tad vnk saistīt dažādos jautājumos un matemātiskās darbībās šos datu veidus... Sanāk, ka diapazons ir skaitli kurus vispār var izmantot, bet ja tas ir tā, tad man kkas neštimē pat manā piemērā, jo es varu izmantot skaitļus virs 255, pat ja diapazons to nedrīkstētu atļaut...
Un vēl viens jautājums, kādu varētu izveidot piemēru tam datu tipam kuram ir diapazons +++2 miljardi, jo šis datu tips var aizstāt pilnīgi visus pārējos, savukārt reālu skaitļu datu tipos šos skaitļus varētu izmantot planētu lielumu apzīmēšanā...
Varbūt kādam jau ir veidoti līdzīgi piemēri, jo es pat īsti nezinu kā šo uzdevumu nodefinēt, jo to izdomāja pats skolotājs no savas galvas..
17.06.2012 13:52
ulzha Atslēdzies
Koto Member

Ziņojumi: 662
Pievienojās: May 2006
Reputācija: 19
Ziņojums: #4
Nu tad neprasi lietotājam vadīt, vnk piešķir byte mainīgajam vērtību ord('A') un uzraksti komentāru, ka ASCII kodi saiet vienbaitīgā mainīgajā. Kur tava fantāzija? http://www.youtube.com/watch?v=ifhJHYjov

2 miljardi nevar aizstāt visus pārējos, comp un double ir lielāki

Kas tā par pieeju - atzīmes palielināšanai lūgt no citiem "līdzīgus piemērus"? Atzīmes palielināšanai ir jādomā! Redz izdomāji planētu lielumus - diezgan labi, es teiktu.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 17.06.2012 14:45 ulzha.)
17.06.2012 14:37
Rinbo Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojums: #5
(17.06.2012 14:37 )ulzha rakstīja:  Nu tad neprasi lietotājam vadīt, vnk piešķir byte mainīgajam vērtību ord('A') un uzraksti komentāru, ka ASCII kodi saiet vienbaitīgā mainīgajā. Kur tava fantāzija? http://www.youtube.com/watch?v=ifhJHYjov

2 miljardi nevar aizstāt visus pārējos, comp un double ir lielāki

Kas tā par pieeju - atzīmes palielināšanai lūgt no citiem "līdzīgus piemērus"? Atzīmes palielināšanai ir jādomā! Redz izdomāji planētu lielumus - diezgan labi, es teiktu.

Heh ar to ir kā ir, var jau izdomāt daudz ko, bet ne visu es māku izdarīt, kā nekā tikai 1. kurss un neko dižu jau nemāca, tikai vienkāršākās darbības un matemātiskus aprēķinus, kā arī izvadus un ievadus ciklos... Tāpēc arī šie datu tipi ir kas jauns un domāju, ka kāds var padot ideju kā šos datu tipus var izmantot un kā citi tos izmanto... Es šajā visā esmu vēl iesācējs, piedod, ja esmu pārāk uzmācīgs Smile
17.06.2012 16:30
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija