(17.06.2012 13:04 )ulzha rakstīja: Datu tipi - tātad datu tipi, nevis "kodi"
Google dod http://wiki.freepascal.org/Variables_and_Data_Types - ta nu kliedē nesaprašanu; tur ir visiem sarakstīts, kādas vērtības var pieņemt
Nosacījums, ka "dotajā darbībā varētu izmantot tikai to mainīgā veidu nevis kādu citu", ir neiespējams. Loģiski, ka pa zvirbuļiem var šaut gan ar nerf, gan lielgabalu. Dšn domāts "to mainīgā veidu nevis mazāku".
Nu man arī tas liekas neiespējami tāpēc arī jautāju, es domāju tad vnk saistīt dažādos jautājumos un matemātiskās darbībās šos datu veidus... Sanāk, ka diapazons ir skaitli kurus vispār var izmantot, bet ja tas ir tā, tad man kkas neštimē pat manā piemērā, jo es varu izmantot skaitļus virs 255, pat ja diapazons to nedrīkstētu atļaut...
Un vēl viens jautājums, kādu varētu izveidot piemēru tam datu tipam kuram ir diapazons +++2 miljardi, jo šis datu tips var aizstāt pilnīgi visus pārējos, savukārt reālu skaitļu datu tipos šos skaitļus varētu izmantot planētu lielumu apzīmēšanā...
Varbūt kādam jau ir veidoti līdzīgi piemēri, jo es pat īsti nezinu kā šo uzdevumu nodefinēt, jo to izdomāja pats skolotājs no savas galvas..