Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vēlēšanas 2014
Autors Ziņa
Gunita Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 44
Pievienojās: Apr 2010
Reputācija: 0
Ziņojums: #16
RE: Vēlēšanas 2014
Būtu prieks, ja šada dzīvība forumā būtu ne tikai pirmsvēlēšanu un varbūt pirms LB laikā.

Palagus nelasīju, nav pacietības un balstiesību. Vienīgais, kas mani nu jau kādu laiku interesē, ir, kas tad tajās partijās ir par cilvēkiem. Fakultātes vēlēšanās, cik atminos, tomēr bija svarīgāk, ka, piemēram, varēja ieraudzīt kursabiedra vārdu nevis to, no kura saraksta kandidē. Saraksta nosaukumi būtiski vien pašiem kandidātiem.

Spriežot pēc nesakārtotības ar vēlēšanu nolikumu un vēlēšanu izsludināšanu, gribu iemest akmeni šī gada sasaukuma, ar vadītāju priekšgalā, lauciņā par dokumentu neturēšanu kārtībā un viegli pieejamā vietā.
21.10.2014 16:57
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
treneris Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 24
Pievienojās: Sep 2012
Ziņojums: #17
Atvainojos visiem, kam tieši vai netieši uzdirsu! Par daudz aizsvilties un nedomāt sanāca, bet nu izlietu ūdeni nesasmelsi!
Lai mazāk sūdu savā starpā, vēlēšanās nekandidēšu.
21.10.2014 18:48
Dr. evel Atslēdzies
pasaule buus mana!!!

Ziņojumi: 566
Pievienojās: Dec 2008
Reputācija: 1
Ziņojums: #18
Palagus es arī nelasīju. Nezinu, kāpēc tie tika rakstīti, ceru, ka ne reklāmas dēļ, jo kā reklāma tie laikam galīgi neder, jo neviens tos nelasa.

Kad vēl mācījos bakalauros, tad vienu gadu mums pasniedzēji pateica, ka tagad ir iznākusi prasība, ka 50% atzīmes studentiem jāļauj nopelnīt semestra laikā. Tad man ir jautājums nākamajiem partijas biedriem, vai tā ideja nāca no studentu pārvaldes puses? Un ko ar to taisās darīt nākamie ievēlētie?

Kad gāju uz LU sporta nodarbībām, tad treneris minēja, ka agrāk sporta nodarbības LU bijušas obligātas, bet tas tika atcelts studentu pārvaldes iniciatīvas dēļ. Otrs jautājums, vai tā ir taisnība? Ja jā, tad ko taisās darīt sakarā ar šo jautājumu?
21.10.2014 18:54
Janeks Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 8
Pievienojās: Sep 2009
Ziņojums: #19
(21.10.2014 16:57 )Gunita rakstīja:  Spriežot pēc nesakārtotības ar vēlēšanu nolikumu un vēlēšanu izsludināšanu, gribu iemest akmeni šī gada sasaukuma, ar vadītāju priekšgalā, lauciņā par dokumentu neturēšanu kārtībā un viegli pieejamā vietā.

Paldies, Gunit, par akmeni, gan dārziņā noderēs Smile
Tev ir pilnīga taisnība par nesakārtotību vēlēšanu izsludināšanā un dokumentācijas neuzturēšanā kārtībā. Par pirmo man ir slinkums rakstīt, bet varu kādreiz izstāstīt kad satiksimies, tāpat vienkāršajai tautai nav jāzin, kas notiek SP. Par otro, dokumentācija netiek turēta kārtībā ar nodomu, jo viens no šī sasaukuma balstiem ir pilnīga ignorance attiecībā uz dokumentāciju un birokrātiju.

(21.10.2014 18:48 )treneris rakstīja:  Atvainojos visiem, kam tieši vai netieši uzdirsu! Par daudz aizsvilties un nedomāt sanāca, bet nu izlietu ūdeni nesasmelsi!
Lai mazāk sūdu savā starpā, vēlēšanās nekandidēšu.

Es tev piedodu, lūdzu kandidē, saulstariņ! Mums tevis pietrūks padomē.

(21.10.2014 18:54 )Dr. evel rakstīja:  Kad vēl mācījos bakalauros, tad vienu gadu mums pasniedzēji pateica, ka tagad ir iznākusi prasība, ka 50% atzīmes studentiem jāļauj nopelnīt semestra laikā. Tad man ir jautājums nākamajiem partijas biedriem, vai tā ideja nāca no studentu pārvaldes puses? Un ko ar to taisās darīt nākamie ievēlētie?
Manā pirmajā kursā vai arī pat pirms tam šī lieta tika ieviesta. Arī toreiz nesapratu, kam tas vajadzīgs, tagad, kad esmu apbružājies nedaudz studentijas aprindās, saprotu, ka fizmatiem nav nozīmīgu akadēmisko problēmu, kādas ir citās fakultātēs. No tās puses arī vējš pūta toreiz un mums kā mazai fakultātei pirmkārt nebija daudz iespēju kaut ko pretoties un pieņemu, ka bija arī samērā vienalga. Tā teikt, ja jau šiem vajag lai tiek, neies jau biedriem sprunguļus mest riteņos.

(21.10.2014 18:54 )Dr. evel rakstīja:  Kad gāju uz LU sporta nodarbībām, tad treneris minēja, ka agrāk sporta nodarbības LU bijušas obligātas, bet tas tika atcelts studentu pārvaldes iniciatīvas dēļ. Otrs jautājums, vai tā ir taisnība? Ja jā, tad ko taisās darīt sakarā ar šo jautājumu?

Nezinu vai tā ir taisnība, bet gan jau ir taisnība, ja jau teica. Lai arī pats aktīvi pa vakariem eju spēlēt bumbu un pēc iespējas cenšos nelaist garām iespēju pasportot, tomēr piekrītu, ka nevajag obligātu. Padalīšos ar pieredzi, kad nedaudz pastudēju RTU, kur sports ir obligāts.
Pirmkārt, uz sporta nodarbībām bija tālu jābrauc un pēc tam jābrauc atpakaļ uz fakultāti uz atlikušajām lekcijām, līdz ar to bija ārkārtīgi liels čakars ar transportiem un nekāda lielā sportošana beigās nesanāca. Otrkārt, savācās bariņš tizleņu ar kuriem nebija interesanti spēlēt vai vispār komunicēt, līdz ar to nekāda sportošana vispār nesanāca. Rezultātā es secināju, ka sports var būt arī pretīgs un nepatīkams, ko iepriekš nebiju pat iedomājies.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 21.10.2014 19:44 Janeks.)
21.10.2014 19:27
NablaPrim Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 8
Pievienojās: Oct 2014
Ziņojums: #20
(21.10.2014 18:54 )Dr. evel rakstīja:  Kad vēl mācījos bakalauros, tad vienu gadu mums pasniedzēji pateica, ka tagad ir iznākusi prasība, ka 50% atzīmes studentiem jāļauj nopelnīt semestra laikā. Tad man ir jautājums nākamajiem partijas biedriem, vai tā ideja nāca no studentu pārvaldes puses? Un ko ar to taisās darīt nākamie ievēlētie?

Idejas iniciatori mums nav zināmi, taču mēs atbalstām pastāvošo 50% sistēmu, jo
- tas mudina studentus mācīties semestra laikā, ne tikai pirms eksāmena.
- studentam nav "visas olas vienā groziņā", jeb, nākot uz eksāmenu ar sāpošu kāju, kas traucē domāt un jebko atcerēties, vai izvelkot to vienīgo biļeti, kura "noteikti šitā jau nu nebūs", studentam ir pamats - semestra laikā nopelnītā atzīme.

Sadarbībā ar Nabla Prim pārstāvjiem 3. kursa fiziķu "Kvantu fizikas" pasniedzējs-rektors no plānotā 70% no gala atzīmes vērtā eksāmena piekrita 50% vērtam eksāmenam un papildus kontroldarbam semestra gaitā.

(21.10.2014 18:54 )Dr. evel rakstīja:  Kad gāju uz LU sporta nodarbībām, tad treneris minēja, ka agrāk sporta nodarbības LU bijušas obligātas, bet tas tika atcelts studentu pārvaldes iniciatīvas dēļ. Otrs jautājums, vai tā ir taisnība? Ja jā, tad ko taisās darīt sakarā ar šo jautājumu?

Arī šīs idejas iniciatori mums nav zināmi, taču mēs saprotam, kāpēc studenti varētu pret to iebilst.
Tā kā reizēm rodas situācija, ka studenti nevar paņemt visus sev vēlamos B daļas priekšmetus, jo kredītpunktu(KP) skaits ir ierobežots, tad neuzskatām, ka būtu laba doma ieviest obligātu(tātad ar kredītpunktiem) sportu, jo fizmats, taču nav tas, kurš ies vākt “vieglos KP”.
Tā vietā risinājums, kuru redzam, ir cīnīšanās par brīvi pieejamu sporta zāli visiem fizmatiem, kuri vēlas fiziskas aktivitātes. Vēl Fizikas nodaļas pagrabstāvā atrodas trenažieru zāle, kura ir pieejama, taču šobrīd tā darbojas pēc principa "nepajautāsi, neuzzināsi". Nabla Prim informēs Zellijas studentus par sporta zāles pieejamību.
Studentu padome jau iepriekš ir novirzījusi finansējumu sporta zāles labiekārtošanai, mēs uzskatām, ka tas ir jāturpina.

Labprāt atbildēsim arī uz citiem jautājumiem.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 21.10.2014 20:00 NablaPrim.)
21.10.2014 19:57
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Līga Krūziņa Atslēdzies
member
**

Ziņojumi: 39
Pievienojās: Aug 2009
Reputācija: 1
Ziņojums: #21

Šis noteikums pēc būtības spēkā ir visā Latvijas Universitātē un diez vai FMF SP tiks atļauts pēkšņi ar šo kaut ko iesākt. Protams, ir joprojām gadījumi, kad šis noteikums ievērots netiek, bet tas jau ir vecais labais stāsts par paradumu mainīšanu, ieinteresētību tajā, ko māca un ko mācās.
22.10.2014 08:18
Artis Krūziņš Atslēdzies
cilvēks ar sagurušu skatienu

Ziņojumi: 251
Pievienojās: Feb 2005
Reputācija: 3
Ziņojums: #22
Jautājums partijām no kāda Andra S (pazīstams pēc mazām ausīm), kurš pazaudējis savu paroli - cik zupmeistara kausus katra partija sola izgatavot?
23.10.2014 09:24
Andris S Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 11
Pievienojās: Sep 2013
Ziņojums: #23
(23.10.2014 09:24 )Artis Krūziņš rakstīja:  Jautājums partijām no kāda Andra S (pazīstams pēc mazām ausīm), kurš pazaudējis savu paroli - cik zupmeistara kausus katra partija sola izgatavot?
Apmelošana! Neko tādu neesmu jautājis. Un ausis man ir respektabla izmēra.
23.10.2014 11:26
Raivis Bēts Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 199
Pievienojās: Mar 2005
Ziņojums: #24
(23.10.2014 11:26 )Andris S rakstīja:  
(23.10.2014 09:24 )Artis Krūziņš rakstīja:  Jautājums partijām no kāda Andra S (pazīstams pēc mazām ausīm), kurš pazaudējis savu paroli - cik zupmeistara kausus katra partija sola izgatavot?
Apmelošana! Neko tādu neesmu jautājis. Un ausis man ir respektabla izmēra.

Ne tas Andris!
23.10.2014 11:47
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija