Rakstīt ziņojumu 

Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PC un Notebook savienojums
Autors Ziņa
Bam86 Atslēdzies
Mex

Ziņojumi: 86
Pievienojās: Aug 2005
Reputācija: 0
Ziņojums: #1
PC un Notebook savienojums
SveikiWink

Ka es varu panaakt Galda PC un Notebook savienjumu??? Kads "new connection" man ir javeido, no tiem kurus piedava (man ir Win XP home ed) otra datora ir Win 2k, ja lietoju Ethernet kabeli un abos PC ir NIC? Kas man ir jadara, Lai abi datori viens ortu ATROD??

Faktiski es gribu panakt, lai es ar savu parnesajamo datoru varu pieslegties pie cita datora un panemt no ta failus.
Kadi ir labaakie veidi, kuru var nopirkt veikala, piem.- USB savienojums??

Plzz help,Paldies Wink
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 24.02.2006 12:05 KM.)
24.02.2006 11:23
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
KM Atslēdzies
Senior Member

Ziņojumi: 456
Pievienojās: Feb 2005
Reputācija: 2
Ziņojums: #2
RE: PC un Notebook savienojums
Datortīklos neko daudz neorientējos, tāpēc tādi jēdzieni kā ethernet un NIC man nav īpaši skaidri, bet ja saslēdz 2 aprakstītos datorus ar manā skatījumā "parasto" tīkla vadu, tad teorētiski būtu jāiztiek bez visādiem "new connection".

Atliek vien iespraust tīkla vadu, vienā no datoriem nosharet kaut ko un tad uzzinot datora nosaukumu (My Computer > labā peles poga > Properties > Computer Name > Full Computer Name), no otra datora pie tā pieslēgties (Start > Run > \\otra_datora_nosaukums > Enter)

Iespējamās problēmas:
*uz viena vai abiem datoriem nav uzinstalēti tīkla kartes draiveri
*uz viena vai abiem datoriem nav atļauts "file and print sharing".

Runājot par alternatīvu tīkla vada izmantošanai - uz doto brīdi redzu 2 risinājumus:

1) USB flash drive, piemēram, šāds: http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=21693 - neesmu drošs, vai Windows 2000 to atpazīs bez speciālas programmatūras, jo dažreiz gadās, ka neatpazīst, bet WinXP noteikti atpazīs uzreiz.
2) Ārējais cietais disks, piemēram, šāds: http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=8712 - arī pieslēdzams caur USB. Un arī neesmu pārliecināts, vai uz Windows 2000 to uzreiz atpazīs, bet ja nē - tad tai iekārtai noteikti nāk līdzi vajadzīgā programmatūra.

Kā redzams, 2. alternatīva ar ārējo cieto disku nav neko lēta un USB flash drive ar bik maksā, tāpēc es ieteiktu mēģināt tikt galā ar tīkla vadu. Ja nu tomēr nekas neiznāk un nav neviens tuvumā, kas varētu palīdzēt, vai slinkums te vēl par iespējamām problēmām jautāt, tad USB flash drive'u iegādāt nenāks par sliktu, jo tas ir ļoti ērts ikdienā, kad vajag pārnest informāciju un tīkla vads līdzi nav, jo tādu nēsāt sev līdzi ir daudz apgrūtinošāk.
24.02.2006 12:21
Bam86 Atslēdzies
Mex

Ziņojums: #3
Ohh , liels paldies Wink))
24.02.2006 12:41
Tans Atslēdzies
Member

Ziņojumi: 203
Pievienojās: Sep 2005
Ziņojums: #4
Lai sasleegtu divus kompjus kopaa, starp NICkiem jaabuut crossover tiikla vadam(vai arii divi straight-through vadi uz switch/hub), citaadi nekas nesanaaks. Tad jaasleedzas klaat kompim, kaa to mineeja Kristaps Smile
24.02.2006 13:14
Bam86 Atslēdzies
Mex

Ziņojums: #5
Thnx Wink Crossover tiks izmantotc Wink
24.02.2006 13:16
antox Prom
Fizi04*

Ziņojumi: 139
Pievienojās: Mar 2005
Ziņojums: #6
Vispār, to crossover-cable vari uztaisīt arī pats: diviem RJ-45 male konektoriem savieno pinus, atbilstoši, 1 - 3; 2 - 6; 3 - 1; 6 - 2. (Atšķirība no sandarta straight-through ir tāda, ka tiek sakrustoti oranžais un zaļais pāris. Bez pārējiem diviem var iztikt.)
24.02.2006 15:26
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
wolvenforest Pieslēdzies
Posting Freak

Ziņojumi: 96 378
Pievienojās: Dec 2022
Ziņojums: #7
абсо736BettCHAPФисюGeorЖариПетрКозиМедвbertSoleYearNois(197FredменеLymaSUyeФранСиндклейГерл
запиСтроСимчлетоHighархиStepСодесемиВатоDvorКрасИллюБексредадейсРузсПлатСокоGhiaVoyaДавыЭпис
МВЖеФесеAlexКрымРербгороRaymЗверMODOSelaELEGКрасПшенELEGPeteизвепереXVIIМитистажФамиавторежи
СаввFyodПермStriFallMacbРэндГариHaroВинцзаве(РасАлекZoneАссиприкискумироNautЛяпуодежГориРыма
ZoneГригZoneЯхонZoneZoneспецМикуФланЭхерZoneZoneZoneZoneновоJoseДрозZoneZoneZoneKonrБоевZone
Тихохороизмеdigiфарф(шкуMABEСевеWindмощнearlАртиChicРоссАртиMistРН22FACEFORDхудопятнфармChan
МакстексIntrинстHautBankРазмTelePrixразуProfBorkАртиTAXIграмThomOtteвидаРубаComeЛитРЛитРЛитР
ЛитРСобоПланПариФридискуИсакМКлегимнКешоАлектеатGaliLymaУкраApacтворрабоГолоLiveбоксMultAmwa
КасаГорбВасиИванКузнJennдругСапоЖогоJillБелоStarГригПопоСобасамоэконKingBallвузоКалиdigidigi
digiзачиThomБредТопоZeni286-НовиPaulТрояКалиСергобщеtuchkasВахрWhit
25.03.2023 20:18
Rakstīt ziņojumu 

Lēciens uz forumu:

Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija