Rakstīt ziņojumu 
 
Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
skaitla sadale
Autors Ziņa
Sunny Atslēdzies
mulkijs
***

Ziņojumi: 85
Pievienojās: Sep 2007
Reputācija: 0
Ziņojums: #1
skaitla sadale
Kaa C++ var sadaliit skaitli pa cipariem ?

Piem. 264
parverst par
2
6
4.

r=261
r1=2
r2=6
r3=4
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 15.10.2007 16:45 Sunny.)
15.10.2007 16:45
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Artūrs C. Atslēdzies
Msc Phys
**

Ziņojumi: 43
Pievienojās: Sep 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #2
RE: skaitla sadale
Var jau visādi izdomāt, kautvai ieraksti charu masīvā, tad elementus pa vienam nolasi un pārveido par skaitļiem Smile
15.10.2007 17:21
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Blekss Atslēdzies
Senior Member
****

Ziņojumi: 712
Pievienojās: Aug 2005
Reputācija: -2
Ziņojums: #3
RE: skaitla sadale
Ja tev vajag skaitli, kā skaitli, tad vienkāršākais variants - dali to ar 10 un atlikumu piešķir mainīgajam!
15.10.2007 17:40
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Artūrs C. Atslēdzies
Msc Phys
**

Ziņojumi: 43
Pievienojās: Sep 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #4
RE: skaitla sadale
Par šito arī iedomājos, bet, ja grib dabūt visus ciparus no n-tās pakāpes skaitļa, biški čakarēties sanāk Smile
15.10.2007 20:48
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
theCubs Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 17
Pievienojās: Sep 2007
Reputācija: 0
Ziņojums: #5
RE: skaitla sadale
Jāuztaisa cikls, kas izpildās, kamēr dalījums būs 0 un viss ir kārtībā, nekāda čakara.
15.10.2007 21:14
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Gatis Paeglis Atslēdzies
drosmi sadzeeries...
**

Ziņojumi: 25
Pievienojās: Sep 2007
Reputācija: 0
Ziņojums: #6
RE: skaitla sadale
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{

int dal=1,zz=10,atl,summa=0,skaits=0,n;
char kk;

while(dal!=0)
{
cout<<("Ievadiet nat. sk: ");
cin>>n;
if (n<1)
{
do //do while cikls iet tikmeer kameer kaa pirmaa veertiiba netiek ievadiits pozitiivs skaitlis
{
cout<<("kljuuda, ievadiet nat. sk: ");
cin>>n;
}
while (n<1);
}

do
{dal=n/zz; //zz=10; nonnem nost desmitus
atl=n-dal*zz; //ieguust labaas puses ciparu
n=dal; //"galveno" veertiibu nomaina uz jauno
summa=summa+atl; //skiata ciparu summu
skaits++;} //skaita cik cipari skaitlii
while (dal!=0);

cout <<"Ciparu summa: " <<summa<< endl;
cout <<"Ciparu skaits: " <<skaits<< endl<<endl<<endl;

cout <<"repeat? (Y / N): " ; //paarbauda vai negrib atkaartot
cin>>kk;
if ((kk=='n')||(kk=='N'))
{
cout<<"Done"<<endl;
}
else
{
dal=1; summa=0; skaits=0; //
}

}
system("pause");
return 0;
}
15.10.2007 21:26
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Artūrs C. Atslēdzies
Msc Phys
**

Ziņojumi: 43
Pievienojās: Sep 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #7
RE: skaitla sadale
#include<stdio.h>

int main(void)
{
int ska;
char *str = new char;
scanf("%d", &ska);
sprintf(str, "%d", ska);

//uzzina ciparu skaitu
int i = 0;
while(str[i]!=0)
i++;

printf("\nIevadītais skaitlis satur %d ciparus\n", i);

printf("vieni %d\n", str[i-1]-48 );
printf("desmiti %d\n", str[i-2]-48 );
printf("simti %d\n", str[i-3]-48 );
printf("tukstosi %d\n", str[i-4]-48 );
printf("desmittukstosi %d\n", str[i-5]-48 );
//ta turpini, kamer apnik vai izdoma ka realizet ar ciklu Smile
return 0;
}

Nez, man šādi šķiet drusku vienkāršāk Very Happy
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 16.10.2007 00:21 Artūrs C..)
16.10.2007 00:12
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
bubu Atslēdzies
Senior Member
****

Ziņojumi: 469
Pievienojās: Aug 2006
Reputācija: 8
Ziņojums: #8
RE: skaitla sadale
Artūrs C: Tas nav C++, tas ir C.
16.10.2007 01:12
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
mazfits Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 49
Pievienojās: Jun 2005
Reputācija: 0
Ziņojums: #9
RE: skaitla sadale
Starp citu, C ir C++ apakškopa. Tāpēc nevar teikt, ka tas nav C++. Razz
16.10.2007 11:56
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
bubu Atslēdzies
Senior Member
****

Ziņojumi: 469
Pievienojās: Aug 2006
Reputācija: 8
Ziņojums: #10
RE: skaitla sadale
Tā nav tiesa. Ir C valodas, programmas, kas uzvedās pilnīgi savādāk zem C++. Tāpēc tā nav apakškopa.

Lūdzu, varu parādīt programmu, kas kompilēsies gan C, gan C++ (un ir abiem standartiem atblistoša - neizmanto nekādas nedokumentātas fīčas), taču izvadīs divus dažādus rezultātus:
PHP kods:
#include <stdio.h>

int main()
{
    if (
sizeof('x') == 1)
    {
        
puts("Hello from C++");
    }
    else
    {
        
puts("Hello from C");
    }
    return 
0;

Attiecīgi, ja kompilēsi ar C, tad dabūsi outputā "Hello from C", bet ja kompilēsi ar C++, tad dabūsi "Hello from C++".
Un šis nav vienīgais piemērs. Ir vēl daži labi veidi kā panākt šo pašu efektu.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 16.10.2007 13:00 bubu.)
16.10.2007 12:59
Apskatīt lietotāja interneta adresi Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
ulzha Atslēdzies
Koto Member
****

Ziņojumi: 683
Pievienojās: May 2006
Reputācija: 16
Ziņojums: #11
RE: skaitla sadale
bubu rakstīja:Artūrs C: Tas nav C++, tas ir C.

C++ jau tas ir, tikai izmanto deprecated headeri. (Edit: C tas nav noteikti, jo i bloka vidū nevarētu definēt. (Edit vēlreiz: C99 varētu gan.))

Sliktāk tas, ka str tiek izdalīta vienam simbolam atmiņa un pēc tam vālēts kā pa veselu virkni Smile Vajag char *str = new char[daudz]; un beigās kaut kad arī delete [] str; vai arī nelietot neizprotamo dinamisko atmiņu un rakstīt vienkārši char str[daudz];
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 16.10.2007 13:37 ulzha.)
16.10.2007 13:24
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Artūrs C. Atslēdzies
Msc Phys
**

Ziņojumi: 43
Pievienojās: Sep 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #12
RE: skaitla sadale
Mans mērķis bija parādīt principu, nevis uzrakstīt visiem standartieim atbilstošu kodu Razz
16.10.2007 13:52
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
viszinisa Atslēdzies
leave blank to use existing
***

Ziņojumi: 209
Pievienojās: Sep 2007
Reputācija: -6
Ziņojums: #13
RE: skaitla sadale
mazfits rakstīja:Starp citu, C ir C++ apakškopa. Tāpēc nevar teikt, ka tas nav C++. Razz

a varbuut otraadaak?

C++ ir C apakškopa. [vai arii hvz ko tu domaa ar apakškopu]

Bija C.
Izdomaaja gribam klases.
Iztaisiija C++.

http://en.wikipedia.org/wiki/Generationa..._languages
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 17.10.2007 01:01 viszinisa.)
17.10.2007 01:00
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
krabis Atslēdzies
vecs stulbs krabis
***

Ziņojumi: 86
Pievienojās: Apr 2007
Reputācija: 0
Ziņojums: #14
RE: skaitla sadale
To bubu:

nuu es ar gribeetu piekrist mazfitam ka C ir C++ apakshkopa un tas tevis dotais piemeers skaidrojaas ar sho:

Citāts:Character literals

In C, character literals such as 'a' have type int, and thus sizeof('a') is equal to sizeof(int).

In C++, character literals have type char, and thus sizeof('a') is equal to sizeof(char).

nu tas ka viirinji izdomaaja ietaupiit ir labi un es ticu ka ja mees gribeetu mees vareetu atrast teiksim divus C++ kompilatorus kas ar uzvestos savaadaak taa kaa tevis mineetie argumenti manupraat nav pietiekami lai pateiktu ka C nav C++ apakshkopa. Pilniigi piekritiishu maziftam ka C++ ir vnk izvarots C ( jo tas divkrustiigais pat nav normaali parseejams ) ar OOP atbalstu
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 17.10.2007 07:41 krabis.)
17.10.2007 07:40
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
egii Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 5
Pievienojās: Sep 2007
Reputācija: 0
Ziņojums: #15
RE: skaitla sadale
C, tomeer uzvedaas savadaak nekaa C++, vismaz kompileejot.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 17.10.2007 08:09 egii.)
17.10.2007 08:05
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Rakstīt ziņojumu 


Lēciens uz forumu:



Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija