Rakstīt ziņojumu 
 
Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
masivi
Autors Ziņa
klavons Atslēdzies
Member
***

Ziņojumi: 53
Pievienojās: Oct 2009
Reputācija: -10
Ziņojums: #1
masivi
Tatad izveidoju vnk 2d masivu c# valodaa:

Kods:
using System;
class program
{
    static void Main(string[] args)
    {
        
        int [,] A = new int [5,5];
        for (int i = 0; i < 5; i=i+1)
        {
            
            for (int j = 0; j < 5; j=j+1)

            {

                A[i, j] = i+1;
                A[i, j] = j + 1;
                Console.Write(A[i,j]);
                Console.Write("    ");
            }
            Console.WriteLine();
        }
        
    }
}

Ka es varu aprekinat videjo aritmetisko? Es saprotu ka ir jasaskaita visi elementi un jaizdala ar to skaitu bet kaa tas izskatas kodaa?

Un vel jautajums piemeram ja es gribu pirmo kolonu apmainit vietam ar tresho rindinu nu vienalga... Zino tikai to ka man ir vajadzigs 3. mainigais un vis talak nesaprotu...
02.12.2009 17:07
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Maris Zinbergs Atslēdzies
... fizmats ...
***

Ziņojumi: 174
Pievienojās: Mar 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #2
RE: masivi
Masīvu apstaigāt māki? Māki (ja jau šo kodu esi uzrakstījis)
Deklarēt mainīgos un piešķirt tiem vērtības māki? Māki (kā nekā kodā tas viss jau ir darīts)
Tad arī saskaitīt māki. Padomā un sapratīsi!
02.12.2009 17:20
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Dr. evel Atslēdzies
pasaule buus mana!!!
****

Ziņojumi: 566
Pievienojās: Dec 2008
Reputācija: 1
Ziņojums: #3
RE: masivi
ja jau taads jautaajums ir uzdots tad maara skaidrojums diez ko neliidzeesVery Happy
man liekas ka ar divdimensiju masiiviem jau te bija teemas pirms kaadaam nedeeljaam, vajadzeetu jau paariet uz triisdimensiju masiiviem no objektiem
02.12.2009 18:04
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Maris Zinbergs Atslēdzies
... fizmats ...
***

Ziņojumi: 174
Pievienojās: Mar 2006
Reputācija: 0
Ziņojums: #4
RE: masivi
Algoritms:
1) Apstaigājam visus masīva elementus un iegūstam visu elementu summu
2) PĒC cikla, kurā noskaidro visu elementu summu, aprēķini vidējo aritmētisko (vid.aritm.= <visu elementu summa>/<elementu skaits>)

Tiešām tik grūti??
03.12.2009 12:53
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Uģis Lazdiņš Atslēdzies
Emulators pēc pieprasījuma
***

Ziņojumi: 222
Pievienojās: Sep 2008
Reputācija: 8
Ziņojums: #5
RE: masivi
Teicu, ka nevajag līst iekš 2D masīviem, ja nesaproti 1D masīvus.

Parastā masīvā no visiem elementiem vidējo aprēķināt māki?
03.12.2009 13:18
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
TomsBergmanis Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 34
Pievienojās: Jan 2009
Reputācija: 2
Ziņojums: #6
RE: masivi
Domā par to 2d masīvu kā par rūtiņu lapu. Atceries tikai, ka indeksācija sākas no 0 nevis no 1.
Uzzīmē, ja vēl nepielce.

Veiksmīgi!
03.12.2009 16:26
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Rakstīt ziņojumu 


Lēciens uz forumu:



Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija