Rakstīt ziņojumu 
 
Pavediena vērtējums:
  • 0 balsis - 0 vidējais
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
divdimensiju masivs
Autors Ziņa
haha Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 31
Pievienojās: Sep 2009
Reputācija: 0
Ziņojums: #1
divdimensiju masivs
Sveiki.
VArbut kads man varetu pateikt manu kljudu mana koda:

for i:=4 to 8 do
begin
j:=6-i;if j<2 then j:=2;
while(j<=3+i) do
begin
ms[i,j]:=wrk;
wrk:=wrk+1;

Uzdevums ir aizpildit sekojoshos laucinjus: http://bildites.lv/images/6rdr27ugu0gsx2nz99.jpg

Tacu vins man aizpilda vel 9 rindas 1 laucinju

Help pliz
10.12.2009 20:36
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Dr. evel Atslēdzies
pasaule buus mana!!!
****

Ziņojumi: 566
Pievienojās: Dec 2008
Reputācija: 1
Ziņojums: #2
RE: divdimensiju masivs
for i:=4 to 8 do begin
for j:=2 to i+3 do begin
if (j<11) then ms[i,j]:='*';
end;
end;
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 10.12.2009 21:13 Dr. evel.)
10.12.2009 21:12
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
haha Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 31
Pievienojās: Sep 2009
Reputācija: 0
Ziņojums: #3
RE: divdimensiju masivs
Nu man vel ir nosacijums, ka programma nevar izmantot pieskires operatorus, kas neatrodas cikla kermeni, bet tas laikam neattiecas uz tavu piemeru ne?
10.12.2009 21:24
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
haha Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 31
Pievienojās: Sep 2009
Reputācija: 0
Ziņojums: #4
RE: divdimensiju masivs
Man ir shitada sagatave :
{ Laboratijas darbs #6 }

{ Macibu programma - aprekini divdimensiju masivaa }
{ Ciklu operatoru un masivu pielietojumu piemers}
program massiv2;
const num=10; {masiva izmers}
var
oper, { izpildama programmas operacija }
{ oper=3333 beigt }
i,j : integer; {darba imdeksi }
wrk: integer ;
ms: array[1..num, 1..num] of integer;{Masivs, kuru apstrada}
label MENU, BEIGAS;
begin
MENU:
writeln;
writeln( 'Programma domata ciklu operatoru un masivu apgusanai ');
writeln( ' 3333 - beigt');
writeln( ' jebkurs cits skaitlis aizpildit masiva prasito dalu ');
writeln( ' ar vertibam 1 2 3 ... pa horizontali ');
read( oper);
if oper=3333 then goto BEIGAS;
{masiva aizpildisana un aprekini }
for i:=1 to num do
for j:=1 to num do
ms[i,j]:=0;
wrk:=1; { . . . 1 2 3 . . . . }
for i:=1 to 6 do {cikls pa rindam} { . . 4 5 6 . . . . . }
begin { . 7 8 9 . . . . . . }
j:=5-i; if j<1 then j:=1; {101112 . . . . . . . }
while(j <= 7-i) do {cikls pa kolonam} {1314 . . . . . . . . }
begin {15 . . . . . . . . . }
ms[i,j]:=wrk; { . . . . . . . . . . }
wrk:=wrk+1; { . . . . . . . . . . }
{ . . . . . . . . . . }
{ . . . . . . . . . . }
{ { writeln( i,j); Programmas skanosanas laika atvert writeln..}
j:=j+1
end;
end;
for i:=1 to num do {Uzgenereta masiva izvads}
begin writeln;
for j:=1 to num do
write( ms[i,j]:7)
end;
writeln; writeln(' Lai turpinatu ievadi jebkuru skaitli ');
read(j);
goto MENU;
BEIGAS:
end.
un izmainot to kodu programma vnk neiet
10.12.2009 22:48
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
TomsBergmanis Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 34
Pievienojās: Jan 2009
Reputācija: 2
Ziņojums: #5
RE: divdimensiju masivs
Neesmu speciālists, bet šķiet, ka Tu te mazliet krāpies
Ja ej pa rindiņām Tu lieto for ciklu, taču ja ej pa kolonām lieto while.
Kādēļ?

Lai nu kā:
rindas_garums=7
For i=4 ; i<8 ; i++
For j=2; j<rindas_garums; j++
pajaj_priežu_mežu()
end
if rindas_garums != 10
rindas_garums++
end
end

Es iztiktu ar kaut ko tādu pierakstītu attiecīgajā valodā.

Toms
10.12.2009 23:02
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
haha Atslēdzies
Junior Member
**

Ziņojumi: 31
Pievienojās: Sep 2009
Reputācija: 0
Ziņojums: #6
RE: divdimensiju masivs
(10.12.2009 23:02 )TomsBergmanis rakstīja:  Neesmu speciālists, bet šķiet, ka Tu te mazliet krāpies
Ja ej pa rindiņām Tu lieto for ciklu, taču ja ej pa kolonām lieto while.
Kādēļ?

Lai nu kā:
rindas_garums=7
For i=4 ; i<8 ; i++
For j=2; j<rindas_garums; j++
pajaj_priežu_mežu()
end
if rindas_garums != 10
rindas_garums++
end
end

Es iztiktu ar kaut ko tādu pierakstītu attiecīgajā valodā.

Toms

nu tas bija dots sagatave, man attiecigi japarveido saviem nosaijumiem
10.12.2009 23:09
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
ulzha Atslēdzies
Koto Member
****

Ziņojumi: 683
Pievienojās: May 2006
Reputācija: 16
Ziņojums: #7
RE: divdimensiju masivs
(10.12.2009 22:48 )haha rakstīja:  programma vnk neiet
Trulāk aprakstīt problēmu nevarēji?

Nekompilējas? Tad skaties kļūdu paziņojumus un labo!

Ja kompilējas, tad visticamāk arī iet! Tikai programmas vienmēr iet tā, kā rakstīts, nevis tā, kā tu gribēji. Iemācies debugot, dō! Ir tāda fīča, iet pa solim un skatīties, kā mainās mainīgo vērtības. Un tikai jāseko līdzi un jāpamana, kad kļūst ne tādas, kā domāts.

Dr. evel tev visu konkrēti uzrakstīja priekšā, bet varu paskaidrot...

"j:=6-i;if j<2 then j:=2;" nu kas tās par muļķībām? Kāpēc kaut kādi ifi jāraksta, ja katrā rindā tev vienmēr jāsāk no 2? Pārveidot saviem nosacījumiem šajā gadījumā nozīmē izdzēst to rindiņu un sākt vienmēr no 2. Viss.

Devītās rindiņas pirmo droši vien aizpilda tāpēc, ka tu astotajā rindiņā aizkāp pāri malai (uz "vienpadsmito" rūtiņu), un tā programmās nedrīkst darīt, ieskrāpē ar cirvi sev kaut kur! Nu, lūk - tev šoreiz vajag ifu cikla korektai pabeigšanai. Nevis sākšanai.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 11.12.2009 11:49 ulzha.)
11.12.2009 11:29
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Dr. evel Atslēdzies
pasaule buus mana!!!
****

Ziņojumi: 566
Pievienojās: Dec 2008
Reputācija: 1
Ziņojums: #8
RE: divdimensiju masivs
(10.12.2009 21:24 )haha rakstīja:  Nu man vel ir nosacijums, ka programma nevar izmantot pieskires operatorus, kas neatrodas cikla kermeni, bet tas laikam neattiecas uz tavu piemeru ne?

ko? kur man peec tavaam domaam atrodas pieshkires operaacija
x[i,j]:='*' ???? lai tev programa straadaatu tev pietiek ar to ko uzrakstiiju, vairs neko nevajag. ja tu nespeej saprast, kad tev priekshaa uzraksta pareizi un pie tam veel nezini, kas ir "atrodas cikla kermenii", nu tad sorry.
(10.12.2009 22:48 )haha rakstīja:  ms: array[1..num, 1..num] of integer;{Masivs, kuru apstrada}

un vispaar jau integer ir veselie skailtlji kuri ir intervaalaa n0 apm -42000 liidz 42000, bet simbols '*' tur neietilpst, tev ir jaabuut type mas:array[1..10,1..10] of char.
(Šo ziņojumu pēdējo reizi modificēja: 11.12.2009 12:05 Dr. evel.)
11.12.2009 12:02
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
ulzha Atslēdzies
Koto Member
****

Ziņojumi: 683
Pievienojās: May 2006
Reputācija: 16
Ziņojums: #9
RE: divdimensiju masivs
(11.12.2009 12:02 )Dr. evel rakstīja:  un vispaar jau integer ir veselie skailtlji kuri ir intervaalaa n0 apm -42000 liidz 42000, bet simbols '*' tur neietilpst, tev ir jaabuut type mas:array[1..10,1..10] of char.
Viņam jau nevajag zvaigznītes. Tu to izdomāji. Viņam acīmredzot vajag atķeksētās rūtiņas aizpildīt ar skaitļiem
11.12.2009 12:34
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Doktors Streindžlovs Atslēdzies
Member
***

Ziņojumi: 201
Pievienojās: Oct 2008
Reputācija: 4
Ziņojums: #10
RE: divdimensiju masivs
(11.12.2009 12:02 )Dr. evel rakstīja:  un vispaar jau integer ir veselie skailtlji kuri ir intervaalaa n0 apm -42000 liidz 42000, bet simbols '*' tur neietilpst, tev ir jaabuut type mas:array[1..10,1..10] of char.

Nevis 42000, bet gan -32768 (vai -32767, īsti neesmu pārliecināts par šito vienu vērtību) līdz 32767.
11.12.2009 13:12
Atrast visus šī lietotāja rakstītos ziņojumus Citēt šo ziņu atbildē
Rakstīt ziņojumu 


Lēciens uz forumu:



Kontaktifizmati.lvAtgriezties uz augšuAtgriezties pie saturaArhīva skatsRSS sindikācija