Dzēriens, kas līdzinās kafijai un alum vienlaicīgi, varētu drīzumā parādīties ēdienkartēs. "Nestec", kas ir daļa no lielās "Nestlé" impērijas Šveicē, ir nopirkusi visai dīvainu patentu, proti patentu uz "raudzētās kafijas pagatavošanu", kuru būs izlejama un dzerama tāpat kā alus, arī putas būs līdzīgas alum. Taču smaržos tas pēc kafijas un koncentrētas kofeīna devas.
Pagatavošanas process ir līdzīgs alus pagatavošanas procesam, bet pie precīzi temperatūras nenotiek alkohola rašanās.
"Nestlé" atzīst, ka ir ļoti grūti ražošanas procesā saglabāt kafijas patīkamo smaržu. Kafijas pupiņas tiek grauzdētas kā parasti, un pēcāk tiek ar īpašu tehnoloģiju savākts dabīgais kafijas aromāts, pirms tas tiek pārvērsts par kafijas aromatizēto eļļu. Pārējais kas palicis no kafijas pupiņām pāri tiek sajaukts ar raugu un sagharozi un tiek raudzēts 4 stunas pie temperatūras 22°C. Pie šādas temperatūras raugs spēj veiksmīgi rūgt, taču tas neizdala alkoholu.
Aromātiskā eļļa tiek sajaukta ar iepriekš iegūto masu un pievienots slāpeklis, lai iegūtu alum raksturīgās putas. Pievienojot papildus cukuru var saglabāt kafijas aromātu ilgāk.
Balsis: 0, vidējais vērtējums: 0