Uzcītīgie biedri, riskējot ar savu veselību un garšas kārpiņām, pārbaudījuši 11 sausās nūdeļu zupiņas un pēc ilgstošām diskusijām noteikuši, kuras no tām ir vislabākās. Vērā ir ņemta gan zupiņas smarža, gan atbilstība garšai, pēc kā zupiņai būtu jāgaršo, gan pat tādi, šķietami, sīkumi kā iepakojums vai oriģinalitāte.
Tabulā redzami zupiņu iegūtie rezultāti atsevišķās nominācijās, kopvērtējums, vietu sadalījums un dažādi random skaitļi, lai tabula izskatītos zinātniskāka.
http://fizmati.lv/tmp/Roltoni.xls
Eksperimenta otrajā daļā tika pārbaudīta zupiņu degtspēja – noteikts daudzums zupiņas tika dedzināts zem trauka, pildīta ar ūdeni, kura temperatūras izmaiņa tika mērīta. Konstatējām, ka zupiņas nedeg vai deg ļoti slikti (pāris sekundes pēc šķiltavas noņemšanas).
Eksperimenta trešā daļa vēl nav noslēgusies. Tajā tiek pētīta zupiņu iepakojuma draudzība ar vidi – tika aprakti visi zupiņu iepakojumi ar glītām papīra lapiņām klāt, lai pēc noteikta laika noskaidrotu, kuras zupiņas iepakojums sadalās visātrāk. Ziņojiet mazbērniem, lai painteresējas!
Balsis: 12, vidējais vērtējums: 3.25